Заява Тягнибока про те, що помер четвертий поранений під Радою боєць Нацгвардії, є неправдивою

У п’ятницю, 4 вересня, в лікарні помер ще один боєць Національної гвардії України, який був поранений під час протистоянь під Верховною Радою 31 серпня. Про це після допиту в Головному слідчому управлінні Міністерства внутрішніх справ заявив голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, передає кореспондент НБН. Цю новину спростовує керівництво Нацгвардії і міністр МВС Арсен Аваков.


«Під час допиту стало відомо про велику трагедію: у лікарні помер четвертий поранений нацгвардеец», – повідомив пан Тягнибок. Він уточнив, що інформацію про загиблого надав представник Генеральної прокуратури, який був присутній на допиті.

“Всі гвардійці, що знаходяться в лікувальних закладах, живі. Інформація, що була розповсюджена деякими ЗМІ, щодо загибелі четвертого військовослужбовця не відповідає дійсності. Наразі, в лікувальних закладах знаходиться 55 нацгвардійців. Всім надається необхідна медична допомога. Деякі з них знаходяться у важкому стані, проте всі живі”, – повідомляє прес-служба НГУ. Цю ж інформацію підтвердив Арсен Аваков під час прес-конференції у Харкові.

Нагадаємо , вранці 31 серпня під стінами парламенту зібралися близько 300 активістів, які протестують проти змін до Конституції в частині децентралізації. Пізніше число мітингувальників зросла до 3-х тисяч чоловік. Однак, на позачерговому засіданні 31 серпня Верховна Рада підтримала в першому читанні проект змін до Конституції в частині децентралізації.

Після цього під будівлею Верховної Ради відновилися протистояння: проти мітингувальників застосували сльозогінний газ. Крім того, глава ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що будівлю парламенту охороняють ті ж правоохоронці, що і за часів Віктора Януковича. У той же час глава МВС Арсен Аваков заявив, що був затриманий боєць батальйону «Січ», що кидав гранату під час мітингу під парламентом.

Пізніше стало відомо, що затриманий в боєць Ігор Гуменюк звільнився з батальйону ще до протистоянь під Радою. Адвокат підозрюваного заявив, що військовослужбовець був затриманий в метро, ​​а не під парламентом і без гранати.

Відзначимо, 31 серпня під Верховною Радою постраждали більше 140 правоохоронців. Пізніше від поранень померли три бійці Нацгвардії.

Як повідомляв НБН, увечері 1 вересня в МВС заявили, що через події під Радою викликали на допит 30 осіб, серед яких голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, екс-нардеп, член ВО «Свобода »Юрій Сиротюк, екс-міністр агрополітики, член партії Ігор Швайка та інші.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар