На Кіровоградщині відкрили меморіальну дошку воїну АТО Івану Яковенку (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Дещо незвичним, сумним і патріотичним був цьогоріч перший урок знань в Долинській ЗШ І-ІІІ ступенів №1. Герої не вмирають, тепер ім’я колишнього учня цієї школи, героя, учасника АТО Івана Яковенка, який загинув захищаючи свою Батьківщину, навічно закарбоване на Меморіальній дошці, яку відкрили 1 вересня у День знань. Разом з учнями школи на цей урок мужності і патріотизму завітали керівники району та міста, представники громадськості, школярі з інших шкіл, військового комісаріату, справжні герої сьогодення – учасники АТО.

Іван Яковенко загинув 29 січня цього року в боях під Дебальцевим Донецької області.

З ініціативи районної ради організації ветеранів та всебічної підтримки міської ради, Меморіальна дошка з ім’ям Івана служитиме тепер, як зазначив міський голова Сергій Зеленокорінний, щоденним нагадуванням, розповіддю якою ціною дається життя, і вчитиме учнів головних людських якостей, таких як любов до рідної землі, повага, гідність. Та додав, що Меморіальна дошка – це лише та маленька крапелька подяки Івану за його подвиг в ім’я Батьківщини.

На уроці мужності, пам’яті були присутні батьки Івана. Батько героя Віктор Яковенко разом із міським головою відкрили Меморіальну дошку. Символічно, в момент відкриттяпамятного знака, міський голова взяв за руку одного з першачків на знак того, що підростаюче покоління повинно пам’ятати про подвиг Героя-земляка.

Ім’я людини живе доти, поки її пам’ятають. Славний подвиг нашого земляка, який попри молодий вік, гідно виконав свій військовий обов’язок, навіки залишиться у наших серцях. Сьогоднішні учні школи, майбутні її вихованці знатимуть та вчитимуться на прикладі патріотизму Івана Яковенка.

Вадим КАЩЄЄВ, Долинські новини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар