Голову Кіровоградської обласної “Свободи” посадили під домашній арешт

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора, 2 вересня, Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для очільника Кіровоградської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Ігоря Степури. Йому призначили  цілодобовий домашній арешт.

 Про це Першій електронній газеті повідомили в прес-службі “Свободи”.

На думку свободівців і сам арешт, і запобіжний захід є незаконними і невиправданими.  А сутички під стінами Верховної Ради, які привели до кровопролиття і гибелі людей,   члени “Свободи” називають “провокацією в найганебніших традиціях Януковича”.

Нагадаємо,  31 серпня під час голосування депутатів Верховної Ради за президентський законопроект про зміни Конституції щодо децентралізації ВО “Свобода” влаштувала мітинг, який переріс у громадські заворушення. У результаті провокацій з боку мітингувальників, які зафіксовані на фото- і відеоматеріалах журналістів, почались сутички між свободівцями і правоохоронцями. Як повідомили всеукраїнські ЗМІ, один з членів “Свободи” кинув у правоохоронців гранату. Від вибуху загинуло троє українських силовиків. Після припинення заворушень правоохоронці затримали кількох свободівців. Серед них  – Ігор Степура.

Читайте також: Міністр МВС про смерть бійця нацгвардії: Тягнибок вчинив злочин! (ВІДЕО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар