Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Вчора обстановка на сході України продовжила стабілізуватися. Вперше за багато днів було тихо в багатьох «гарячих точках» – у Станиці Луганській, Щасті, Золотому, Попасній, Мар’їнці та на всьому Маріупольському напрямку не було жодного обстрілу.

За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, вже другий день поспіль противник не застосовує важке озброєння, міномети та бронетехніку.

Луганський напрямок

Неспокійно було лише на північ від Бахмутської траси. Поблизу Трьохізбенки бойовики провели 15-хвилинний обстріл з гранатомета. Вогонь вівся з протилежного боку Сіверського Донця. Короткотривала збройна провокація противника відбулася між Слов’яносербськом і Кримським.

Донецький напрямок

Вчора було відносно неспокійно поблизу Світлодарської дуги. На наших передових позиціях у Лозовому і Луганському відбулося до 7 ворожих провокацій з використанням стрілецької зброї і гранатометів.

Поблизу Горлівки зафіксовано лише один збройний інцидент – у сел. Кірове Дзержинської міськради, де противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї.

Між Горлівкою і Ясинуватою вчора було тихо.

Поблизу Донецька вчора бойові дії велися лише на передовій лінії оборони Авдіївка – Піски. Вогонь відкривався у темну пору доби.

Маріупольський напрямок

Вчора не було жодного ворожого обстрілу. Водночас 2 наших військовослужбовців підірвалися на розтяжках у ході виконання бойових завдань.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 5 – було поранено.

Спецслужби виявляють схованки з нелегальною зброєю у зоні проведення антитерористичної операції

Два великих «арсенали» вилучено у Луганській області. Встановлено, що зловмисники планували перевезти зброю за межі зони АТО.

Одна схованка знаходилася поблизу села Бахмутівка Новоайдарівського району, де було виявлено автомобіль з підствольним гранатометом, тротиловими шашками, протипіхотними мінами, ручними гранатами і набоями.

Другу партію вилучено в покинутих приміщеннях заводу в селі Половинкине Старобільского району. Оперативники знайшли 33 кілограми тротилу в шашках, 43 гранатомети, сім реактивних снарядів до установки «Град», велику кількість стрілецької зброї та набоїв.

12 11

Українські патріоти допомагають сім’ям учасників АТО

Мешканці Сумщини влаштували благодійний ярмарок, де торгували сувенірами, власними виробами та солодощами. Декілька тисяч гривень, виручені на ярмарку, були витрачені на портфелі та канцтовари для дітей бійців АТО.

Збройні Сили України поповнюються новими контрактниками

Це – Оксана Чорна, яка свого часу допомагала українським військовослужбовцям в зоні АТО в якості медика-волонтера. Тепер вона -військовослужбовець 28-ї окремої механізованої бригади.

22 21

Наостанок – звернення до працівників ЗМІ. З огляду на стабілізацію обстановки на сході України просимо журналістів перевіряти інформацію і не ставити в телесюжети відео бойових дій, що були відзняті в минулі дні. Ця інформація може бути сприйнята як провокація і використана противником для нового витка ескалації конфлікту на Донбасі.

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар