“Зірка”-“Десна”: йшла остання хвилина гри…

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У поєдинку 6-го туру чемпіонату серед команд першої ліги підопічні Сергія Лавриненка, на виїзді, зазнали прикрої поразки від чернігівської «Десни».

Дійсно, нашим хлопцям не вистачило емоційного запалу та швидкості в прийняті рішень для того, щоб здолати господарів поля, для яких перемога стала подарунком долі. Адже за весь матч чернігівці лічені рази загрожували воротам юного голкіпера кіровоградців Романа Льопки, але синдром останніх хвилин знову зіграв із нашою командою злий жарт.
Протягом усього поєдинку кіровоградці володіли перевагою, створили значно більше гольових можливостей, проте забити – футболістам «Зірки» не судилося. Левову частину зустрічі господарі провели в обороні. Інколи гравці «Десни» не цуралися закриватися майже всією командою у своєму штрафному майданчику. Кіровоградцям із великими труднощами вдавалося проходити оборонні редути чернігівців, проте на завершальній стадії атак нашим хлопцям не вистачало останнього результативного удару.

Свою роль у підсумковому результаті зустрічі зіграла й утома, адже за останні дев’ять днів підопічні Сергія Лавриненка проводили вже третій матч. Зрозуміло, що у двох попередніх поєдинках із «Карпатами» і «Тернополем» було віддано багато сил і емоцій, що, безперечно, наклало свій відбиток і на сьогоднішню гру. Крім того, напередодні матчу в Чернігові, «Зірка» через нездужання та пошкодження втратила декількох провідних гравців. Так, у звітній зустрічі не змогли допомогти своїй команді Павло Поштаренко, Ярема Каваців і Олександр Деребчинський. Незважаючи на всі ці обставини, той склад, який сьогодні протистояв «Десні», у багатьох компонентах гри виглядав краще своїх суперників і мав досягати позитивного результату.

Зі стартовим свистком головного арбітра Юрія Фощія кіровоградці відразу, як завжди, захопили ініціативу і невдовзі створили перший небезпечний момент біля воріт Сергія Сітала. Гості дотепно розіграли кутовий та вивели на ударну позицію Олександра Акименка. Наш нападник націлено бив головою, але свою команду врятував голкіпер чернігівців. Після цього епізоду господарям вдавалося на певний час «засушити гру», діючи від оборони та подекуди виходячи в контратаки. У середині тайму команда Олександра Рябоконя дещо вирівняла гру та намагалася організовувати власні атаки. Проте особливої гостроти біля воріт Романа Льопки у першому таймі, як і в усьому матчі в цілому, чернігівські футболісти майже не створювали. А от кіровоградці ще до перерви могли, як мінімум двічі, забивати. Проте ні з перспективного штрафного удару, який виконував Андрій Бацула, ні з кутового, який послідкував за ним, нашим гравцям відзначитися не вдалося.

У другому таймі характер гри не змінився. Для чернігівців пріоритетом залишалося не пропустити, в той час як футболістам «Зірки», на правах одного з фаворитів чемпіонату, доводилося йти вперед та забивати, щоб зберегти власні лідерські позиції в чемпіонаті. Підопічні Олександра Рябоконя, в свою чергу, зірок з неба не хапали, чітко усвідомлюючи, що гра, побудована лише від оборони, може принести свої плоди. Врешті-решт, так і сталося. В кінцівці зустрічі, в одній із контратак на правому фланзі, господарі заробили право на штрафний, який став фатальним для нашої команди. Після навісної передачі захисники «Зірки» не змогли завадити пробити Петру Кондратюку, який і переправив м’яч у ворота Романа Льопки – 1:0. Йшла 90-та хвилина зустрічі… На те, щоб відігратися, наші хлопці мали три додані арбітром хвилини. Проте врятувати матч підопічним Сергія Лавриненка не вдалося.

Тож змушені констатувати, що наша команда зазнала надприкрої поразки, на яку футболісти «Зірки» точно не заслуговували. Ця невдача коштувала «Зірці» лідерства. До речі, із наших конкурентів перемогли «Динамо-2», яке відзначилося голом за дев’ять хвилин до кінця матчу, та «Геліос», який здолав «Нафтовик-Укрнафту» на 4-й компенсованій хвилині. Так що не лише для кіровоградці цей вечір був невдалим. Але не будемо засмучуватися. Наші футболісти грають з позиції сили, а труднощі, впевнені, роблять їх тільки сильнішими. І це кіровоградці намагатимуться довести своїм уболівальникам вже 5-го вересня в домашньому поєдинку проти МФК «Миколаїв». Нагадаємо, що розпочнеться цей матч о 16:00.
«Десна» (Чернігів) – «Зірка» (Кіровоград) – 1:0 (0:0).

Прес-служба ФК “Зірка”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар