Хроніка подій за Сході за минулу добу

Бойові дії поступово інтенсифікуються. Вчора вранці противник провів артобстріл позицій сил АТО в районі с. Сизе, що майже на українсько-російському кордоні. За даними розвідки, вогонь вівся з рекордно далекої відстані – до 15 км, з району с. Білоскелювате, що між Луганськом і Краснодоном.

Окрім цього, тривають мінометно-гранатометні обстріли Станиці Луганської, при цьому противник відкриває вогонь виключно в темну пору доби. Ще один мінометний обстріл відбувся вчора поблизу Старого Айдару. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Вчора було дуже неспокійно на північ від Бахмутської траси. Ввечері між бойовиками та силами АТО відбулося до десяти перестрілок на ділянці Трьохізбнка – Кримське – Оріхове. Противник застосовував міномети, в тому числі 120-мм, які підлягають відведенню в тил за Мінськими домовленостями.

В Золотому і Попасній вчора було тихо.

Натомість в сел. Троїцьке зафіксовано 5 епізодів порушення режиму тиші – мінометний обстріл окупантів, постріли з ворожих БМП, роботу бойовиків-снайперів і кілька дрібніших провокацій.

Донецький напрямок

В районі Світлодарської дуги зберігається напружена бойова обстановка. В районі сел. Луганське противник знову застосував артилерію. Також там активно працюють ворожі снайпери.

По периметру окупованої Горлівки ситуація відносно спокійна. Протягом дня кілька ворожих провокацій відбулося у Майорську, Кіровому та Новгородському. Важке озброєння противником не застосовувалося.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої вчора було тихо.

Дещо загострилася ситуація біля Донецького аеропорту. Зокрема, наші позиції в Опитному знову були обстріляні з установки «Град». За даними розвідки, вогонь вівся з артпозицій окупантів у Путилівському лісі. Сильний артобстріл відбувся біля Авдіївки, причому частина снарядів розірвалася у житлових кварталах. У Пісках та Опитному регулярно ідуть перестрілки на передньому краї. Аналогічна обстановка в Мар’їнці, де протягом доби противник порушив перемир’я 17 разів.

На виїзді з Донецька в бік Волновахи вчора було тихо.

Маріупольський напрямок

Основні бойові дії велися на укріпленому рубежі оборони Богданівка – Старогнатівка. З ранку до пізнього вечора противник провів 16 потужних артилерійських і мінометних обстріли наших позицій. Окрім цього, в ході обстрілу, під ворожий вогонь потрапило с. Миколаївка, що на південь від Докучаєвська. Проте внаслідок вміло організованої оборони втрат серед наших бійців на цій ділянці фронту не було.

Також бойовики обстріляли з міномета Чермалик, а зі 122-мм гармат – українські позиції на схід від Лебединського. Гаубична батарея противника розташована біля сусіднього с. Комінтернове.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 5 – було поранено в районі Донецького аеропорту.

Україна визволила ще 12 бранців бойовиків

Серед звільнених – троє бійців 11-го зенітно-ракетного полку, троє – із 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, 1 десантник з 81-ої окремої аеромобільної бригади, 1 співробітник МВС та мужній вояк батальйону НГУ «Донбас», який провів майже рік у полоні.

63_main_ukr

За словами представників українських спецслужб, 155 людей залишаються в заручниках у бойовиків. Влада докладає всіх зусиль, що визволити кожного з них.

Служба безпеки України затримує бойовиків

На Луганщині оперативники затримали чоловіка, який був членом бандформування «ЛНР». Він добровільно приєднався до бандформування під керівництвом нині покійного Олексія Мозгового. В червні-липні 2014 року зловмисник брав участь боях за Лисичанськ від окупантів. До Вашої уваги – відеозізнання бойовика у руйнуванні інфраструктури міста.

11

Українські військовослужбовці повертаються додому з передової. Перед Вами – фотографії воїнів з Кіровоградщини, які виконували бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції.

21 22 23

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар