Заборгованість по заробітній платі на Кіровоградщині зростає

Ситуація із виплатою заборгованих заробітних плат на Кіровоградщині залишається складною – від початку року борги зросли на 5 млн. 700 тис. грн. Наразі загальна сума станом на 1 серпня поточного року становила 36 млн 800 тис. грн – повідомляють на сайті Кіровоградської ОДА.

Більш детально про структуру боргу інформував директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров. Він повідомив, що левова частка боргу припадає на підприємства-банкрути, зокрема це 22,4 млн грн. (61%). Економічно активні підприємства, за словами Олександра Догарова, заборгували своїм працівникам 14,3 млн грн. Він відзначив, що в липні вдалося досягти хоч і незначного, але скорочення боргу по економічно активних підприємствах на 300 тис. грн.

Найбільший боржник з-поміж підприємств державної форми власності “Трест “Олександріярозрізобуд” – сума боргу більше 2,5 млн., на другому місці невтішного рейтингу – Кіровоградський ремонтний завод із більш ніж 1,5 млн. грн.

Що стосується підприємств комунальної форми власності, то в новий 2015-ий рік з боргами входили лише 2 із них, наразі таких вже 4. Це, зокрема ОКВП “Дніпро-Кіровоград” – сума боргу 1 млн. 604 тис грн., Світловодське КП “Житлосервіс-2012”, де на початок серпня утворилась заборгованість у сумі 91 тис грн, і ніяк не розрахуються з боргами Маловисківське КП “Енерговодоканал” та Новомиргородські муніципальні інженерні мережі.

Як повідомив Олександр Догаров, повністю погасили заборгованість Кіровоградська медико-санітарна частина №19, Кіровоградський завод гідравлічних машин та редакція газети “Народне слово”.

Підприємства-боржники на своїх територіях мають усі 4 міста обласного підпорядкування, а також 6 районів області. Під час засідання комісії планами погашення боргів ділилися представники виконавчої влади окремих районів, зокрема голови та заступники голів райдержадміністрацій – Новоукраїнської, Новомиргородської, Маловисківської та Голованівської, а також керівники кіровоградських підприємств, представники Кіровоградського та Олександрійського міськвиконкомів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар