Жеваго забув про борг перед шахтарями?

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький підписав наказ про проведення реструктуризації Олександрійського буровугільного комплексу.

Про це під час сьогоднішньої апаратної наради повідомив заступник голови ОДА Ярослав Арсірій, передає кореспондент Першої електронної.

Це зроблено для того, щоб залучити інвестора для відновлення роботи комплексу за його прямим призначенням – видобування та переробки бурого вугілля.

Голова ОДА Андрій Ніколаєнко повідомив, що планує провести перемовини з власником підприємства Костянтином Жеваго щодо відновлення погашення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємства, і переконаний, що вже на цьому тижні вдасться забезпечити перші виплати по заборгованості, яка утворилася на цьому підприємстві.

Він також наголосив на необхідності тримати ситуацію із початком роботи Олександрійського буровугільного комплексу на постійному контролі, щоб громадськість була поінформована про всі кроки у цьому напрямку, коли розпочнеться відкачування води, про будівельні роботи та встановлення нового обладнання.

Нагадаємо, власник «Енерговугілля», колишній орендар Олександрійського буровугільного комплексу, перерахував перший мільйон на виплату боргів із заробітної плати шахтарям Олександрії наприкінці лютого 2013 року. Другий мільйон він віддав у кінці березня 2013 року.

ЗАТ «Енерговугілля» орендувало розріз «Костянтинівський» та ще низку підприємств колишньої ДХК «Олександріявугілля» в межах Олександрійського буро-вугільного басейну з 2004 по 2009 рік. З того часу підприємство має більше 100 млн грн. боргів. Зокрема, близько 30 млн. боргів із заробітної плати та 45 млн. платежів до бюджетів різних рівнів.

За даними ЗМІ, ЗАТ «Енерговугілля» через низку інших структур належить народному депутату, мільярдеру Костянтину Жеваго.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар