На Кіровоградщині почистішало повітря

У січні–вересні у повітряний басейн області від стаціонарних джерел забруднення підприємств та організацій надійшло 10,7 тис.т забруднюючих речовин, що на 1,5 тис.т (на 12,6%) менше, ніж у січні-вересні 2012 року.

Про це Першій електронній повідомили в головному управління статистики у Кіровоградській області.

У середньому від діяльності одного підприємства у повітря надійшло 56 т забруднюючих речовин. У розрахунку на 1 км2 їх припадає 434,9 кг, на одну особу – 10,7 кг.

Із загального обсягу викидів забруднюючих речовин викиди метану та оксиду азоту, які належать до парникових газів, складали 0,9 тис.т або 8,4% загального обсягу по області. Крім того, в атмосферу надійшло 610,2 тис.т діоксиду вуглецю, який також має парникову дію.

Основними забруднювачами довкілля області були підприємства переробної (60,4% загального обсягу забруднюючих речовин) та добувної (14,6%) промисловості, транспорту та зв’язку (13,4%).

Найбільший обсяг викидів забруднюючих речовин надійшов в атмосферне повітря Кіровограда (15,2% загального обсягу викидів по області), Голованівського (47%) та Світловодського (7,1%) районів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар