РНБО: на Донбасі активізувались бойові дії (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчорашня доба позначилася активізацією бойових дій на сході України. Противник вперше за кілька дів застосував реактивну артилерію. Загострилася ситуація на Світлодарській дузі, під Горлівкою та на Маріупольському напрямку. Кожен третій ворожий обстріл ведеться з важкого озброєння – танків, мінометів, артилерії.Про це поінформував сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Поблизу Станиці Луганської ситуація без змін – вчора ввечері ворог знову провів мінометний і гранатометний обстріл, внаслідок чого 1 будинок згорів, пошкоджено ще 3, а також газопровід. В сусідньому селі на ворожій розтяжці підірвалися двоє цивільних. Аналогічна обстановка – біля Щастя, але там бойовики ведуть вогонь низької інтенсивності і вдень, і вночі.

В районі Бахмутської траси вчора було достатньо спокійно – зафіксовано три збройні провокації окупантів у Трьохізбенці, Кримському, Новотошківському.

На ділянці фронту Оріхове – Золоте – Попасна вчора було спокійно.

Натомість найгарячішою точкою на Луганщині вчора було сел. Троїцьке на межі з Донеччиною. Ввечері наші позиції двічі були обстріляні з мінометів та двічі – з танків. За даними розвідки, важке озброєння противник зосереджено на захід від сел. Калинове і міста Алмазна – на передньому краї ворога.

Донецький напрямок

Вчора, між 13 і 15 годинами, противник провів 3 артилерійських і 1 мінометний обстріл по передових позиціях сил АТО у сел. Луганське, а також кілька дрібніших провокацій. Ворожі арт батареї розгорнуті в окупованому Вуглегірську.

Активізувалися бойові дії на північ і захід від Горлівки. У Зайцевому, Майорську, Кіровому зафіксовано до 10 епізодів порушення режиму тиші з боку противника. Окрім перестрілок на передовій, відбулася серія мінометних і 1 артилерійський обстріл. Артпозиції окупантів розгорнуті у житлових кварталах Горлівки, зокрема в районі станції Териконна, що ускладнює ведення вогню у відповідь.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої вчора було тихо.

Поблизу Донецького аеропорту тривають безперервні бойові дії середньої інтенсивності.

Противник, як і раніше, тримає на передовій танки і артилерію і після заходу сонця активно їх застосовує. Також зростає щільність ворожого вогню під Красногорівкою та Мар’їнкою – вперше тут було зафіксовано більше обстрілів противника, ніж на ділянці Авдіївка – Піски. В умовах щільної житлової забудови і специфічного рельєфу, противник безуспішно намагається «видавити» сили АТО з позицій. При цьому бойовики використовують як дрібні провокації, що перетворюються на тривалі перестрілки, так і артобстріли з далекої відстані.

На виїзді з Донецька в бік Маріуполя вчора було тихо.

Маріупольський напрямок

Ворог продовжує дотримуватися тактики масованих артилерійсько-мінометних обстрілів позицій сил АТО, не вступаючи у ближній бій. З 16 до 23 години вчора противник 12 разів обстріляв українські позиції на першій та другій лініях оборони поблизу Старогнатівки. Окрім мінометів та гаубиць, наших військових під Богданівкою обстріляли з РСЗВ.

Також 1 артобстріл бойовиків відбувся поблизу с. Лебединське, що біля Азовського моря.

Противник веде активну повітряну розвідку на сході України

За інформацією Державної прикордонної служби, у Троїцькому районі (північ Луганської області) Росія щоденно веде розвідку з використанням БПЛА.

Російські безпілотники порушують повітряний простір України, слідуючи за маршрутом: с. Бабичеве – сел. Троїцьке – с. Максимівка – с. Полтавське.

Також у Тарасовському районі Ростовської області РФ, що межує зі Станично-Луганським районом Луганської області вздовж кордону вчора вранці було зафіксовано польоти російських винищувачів.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 3 польоти ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій 7 українських військовослужбовців загинули, 13 – було поранено. Найбільші втрати сили АТО понесли вчора під Мар’їнкою і на Маріупольському напрямку.

Українські спецслужби затримують спільників бойовиків

Один з них – мешканець Донецька, який впродовж 10 місяців систематично повідомляв бандформування «ДНР» про пересування сил АТО.

Ще двох жінок – пособниць окупантів затримали в містах Золоте і Сєвєродонецьк на Луганщині.

Українські правоохоронці виявляють приховану зброю в зоні АТО

У Мар’їнці співробітники міліції вилучили протитанковий гранатомет, 3 боєприпаси до гранатомета РПГ-7, 7 бойових гранат із запалами і більше 400 набоїв. «Арсенал» був захований у покинутому згорілому будинку. Пошуки власника схрону тривають.

1 11 12 15

Молоде поповнення у військових навчальних закладах загартовується під час інтенсивних тренувань. У Військовій академії Одеси завершився курс польових тренувань. Новобранці подолали руїни споруд, інженерні загородження, природні завали та умовно заражені ділянки місцевості.

29-3 21 22 23 24 25 26 27 28 29 29-1 29-2

Українські волонтери допомагають нашим військовим дипломатам. Цього разу військовослужбовці Спільного центру з контролю та координації отримали ліки та аптечки від патріотів з Київщини та Херсонщини.

34 31 32 33

Наші бійці допомагають мешканцям прифронтових міст Донеччини

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва доставили близько 1,5 тонни харчових продуктів та канцтоварів для учнів початкових класів у дитячому центрі опіки в Маріуполі.

44 41 42 43

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар