Екс-голова РДА поплатився за наклеп

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

26 серпня Олександрівський районний суд, керуючись статтями 88, 214, 215, 218 ЦПК України, виніс рішення у цивільній справі, яка розглядалася майже рік, за позовом заступника головного редактора РВО “Олександрівщина” до вже екс-голови Олександрівської районної державної адміністрації Сергія Шпирки.

Як повідомив кореспондент Першої електронної газети, позов задоволено частково.

Зокрема, суд визнав відомості поширені Сергієм Шпиркою у коментарях, на підставі яких була опублікована 26 червня 2014 року стаття “Власть новая, замашки – старые?” у газеті “Украина-Центр”, такими, що принижують честь, гідність, ділову репутацію журналістки Галини Шевченко. А саме, недостовірною є та інформація, що вона була присутня 8 червня 2014 року на березі річки Тясмин у селі Бірках Олександрівського району, проводила відеозйомку інциденту між родиною сина тодішнього голови районної державної адміністрації Сергія Шпирки – Спартака і відпочивальниками та говорила, що опублікує статтю і викладе відеоматеріали. Тому протягом місяця з дня прийняття набрання чинності судового рішення суд зобов’язав “Україну-Центр” опублікувати спростування.

Також, за рішенням суду, Сергій Шпирка повинен сплатити Галині Шевченко одну тисячу гривень в рахунок відшкодування моральної шкоди. Відмовлено журналістці лише у задоволенні позову у частині відшкодування матеріальної шкоди.

“Рішенням суду задоволена. Моя позиція з самого початку була не отримати з Сергія Шпирки гроші, а відстояти справедливість і своє ім’я. Це мені й вдалося зробити”, – зазначила Галина Шевченко після оголошення рішення суду. До речі, Сергій Шпирка на цьому, як і всіх попередніх, засіданнях суду не був присутній. Але протягом десяти днів з дня проголошення рішення може подати апеляційну скаргу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар