Хроніка подій на сході України за минулу добу (РНБО)

Ведуться бойові дії середньої та низької інтенсивності. Ввечері противник провів 4 мінометних і гранатометних обстріли біля Станиці Луганської і Щастя. У цей же час відбулося 2 ворожих провокації біля Кримського.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, також під вогонь з ворожих гранатометів потрапили українські позиції за сел. Оріхове на Бахмутській трасі. Вогонь вівся з півдня, де розташоване місто Золоте, яке частково контролюється противником.

Два ворожих мінометних обстріли відбулося поблизу Попасної. Вогонь вівся протягом півгодини по двох точках нашої лінії оборони.

Донецький напрямок

Загострилася обстановка в районі Світлодарської дуги. По лінії Розсадки – Луганське – Лозове вчора відбулося близько 10 перестрілок. Також вчора вранці українські позиції в Луганському були обстріляні зі 152-мм гармат. Ворожа батарея розгорнута в окупованому Вуглегірську.

Натомість в районі Горлівки перемир’я дотримується майже ідеально – вчора було зафіксовано лише 1 мінометний обстріл на південно-західній околиці міста – поблизу сел. Новогородське.

На ділянці фронту від Горлівки до Донецька вчора відбулося два артилерійських обстріли наших позицій на першій та другій лініях оборони. Вогонь вівся з сел. Красний Партизан, що під Горлівкою, та міста Ясинувата.

В районі Донецького аеропорту бойова обстановка вчора змін не зазнала. Ввечері артилерія окупантів знову обстріляла Авдіївку.

Перед Вами – фотографії руйнувань Авдіївки, зроблені спостерігачами СЦКК кілька днів тому. Ворожий вогонь вівся зі 122-мм гармат, розташованих у сел. Спартак – на самій лінії фронту. Було пошкоджено кілька будинків та лінії електропередач. Один снаряд розірвався на дитячому майданчику.

19-9 11 12 13 14 15 16 17 18 19 19-1 19-2 19-3 19-4 19-5 19-6 19-7 19-8

В ході вечірніх перестрілок противник неодноразово відкривав вогонь з важких мінометів, танків і артилерії по наших передових позиціях в Опитному, Водяному та Пісках.

Також значно зросла інтенсивність ведення вогню з боку противника між автодорогами Донецьк – Дніпропетровськ та Донецьк – Запоріжжя. У сел. Старомихайлівка та Олександрівка, а також у Петровському районі Донецька зосереджені значні сили окупантів. Перестрілки між бойовиками та силами АТО тривають як вдень, так і вночі.

Маріупольський напрямок

Тривають артилерійські та мінометні обстріли українських фортифікаційних споруд з середньої та дальньої відстані. На лінії оборони Старогнатівка – Гранітне вчора відбулося 8 ворожих мінометних обстрілів. Загострилася обстановка на ділянці фронту біля узбережжя Азовського моря: вчора між північчю та 1 годиною ночі противник відкрив вогонь із 122-мм гармат по українських позиціях в Лебединському та Сопиному. Після цього цілий день біля моря було спокійно.

Окрім цього, ввечері українські воїни відбили атаку ДРГ окупантів під Новотроїцьким, яка намагалася «просочитися» через лінію фронту. Після 10-хвилинного бою ворог відступив.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – було поранено.

Правоохоронці знайшли схованку зі зброєю на Донеччині

У сел. Садове Володарського району оперативники СБУ вилучили 2 реактивних гранатомети та велику кількість набоїв різного калібру.

23 21 22

Збройні сили України посилюються новою технікою

Армія отримала 5 модернізованих військово-транспортних літаків Ан-26. Президент України і військове керівництво держави ознайомилися з останніми розробками українських авіаторів. Нові моделі розвідувальних БПЛА будуть випробувані в зоні АТО, після чого можливо їхнє серійне виробництво.

34 31 32 33

Щоденно тривають навчання захисників України

Нещодавно курсанти-гвардійці успішно виконали вправи з подолання штурмової смуги перешкод. Протяжність смуги – близько 1,5 км. Вона складається з понад десятка небезпечних елементів на пересіченій та гірській місцевості, в населеному пункті та на водних перешкодах. Це завдання підвищеного рівня складності призначене для підготовки підрозділів спеціального призначення. Основна мета навчань – підготувати курсантів до виконання завдань в екстремальних ситуаціях, додати впевненості в своїх силах, виховати у них навики організованої роботи у команді. Саме під час проходження таких випробувань гартується сміливість та командний дух підрозділів.

48 41 42 43 44 45 46 47

За подвиги на фронті Україна нагороджує своїх захисників

Майже 100 воїнів-розвідників 8-го окремого полку спеціального призначення отримали бойові ордени, медалі та відзнаки Міноборони та Генштабу ЗСУ. Десятеро з них – посмертно. Також понад 70 солдатів, сержантів та офіцерів занесені до Книги пошани військової частини за зразкове виконання військового обов’язку під час антитерористичної операції.

59-1 51 52 53 54 55 56 57 58 59

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар