Кількість перевірок бізнесу Кіровоградщини зменшилась в 1,2 рази

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Одним із основних завдань Державної фіскальної служби України на нинішньому етапі є стабілізація надходжень до бюджету. При цьому наповнення бюджету податками здійснюється не за рахунок надлишкового тиску на бізнес і збільшення податкового навантаження, а завдяки виявленню та припиненню незаконних схем.

Одним із кроків у цьому напрямку стало скорочення кількості планових перевірок з боку фіскальної служби.

Так, за 7 місяців  2015 р плановими та позаплановими перевірками було охоплено 286 підприємств, що в 1,2 рази менше, ніж минулоріч, торік проведено – 351 перевірку.

За їх результатами до бюджету донараховано узгоджених податкових зобов’язань 38 млн. грн., що на 5,9 млн. гривень більше, ніж за відповідний період 2014 року. З них сплачено до бюджету 26,7 млн.грн., що на 4,2 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року. Так, рівень сплати склав 70,3 відсотки.

За словами в.о. начальника ГУ ДФС у Кіровоградській області Олега Лічмана, – застосування „ризикоорієнтованої” системи відбору платників податків дозволило отримувати необхідну інформацію без відволікання платників та відстежувати факти ухилення від сплати податків дистанційно. Завдяки даній системі податкова служба акцентувала свою увагу лише на тих підприємствах, які мають ризики несплати податків.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар