У Держархіві говорили про державу під синьо-жовтим прапором (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

20 серпня у конференц-залі Державного архіву Кіровоградської області відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Під синьо-жовтим прапором» з нагоди Дня Державного Прапора України та 24-ї річниці незалежності України.

Засідання відкрив директор Державного архіву Кіровоградської області, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України   Бабенко О.О., який наголосив на важливості проголошення незалежності України та на необхідності подальших демократичних перетворень. У засіданні взяли участь історики-краєзнавці, представники громадських організацій та  засобів масової інформації.

Під час зоходу кандидат історичних наук Колечкін В.П. проінформував учасників круглого столу про шляхи удосконалення української державності,  про формування відкритого суспільства та про роль у цьому кожного громадянина нашої країни.

Заслужений працівник культури України Петренко І.Д. висловив своє бачення тих подій, що відбулись протягом 24 років в Україні та звернув увагу на те, що розбудова суспільства не можлива без участі громадськості у державних справах та обговорені актуальних питань сьогодення.

Старший науковий співробітник відділу історії Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Шевченко Б.Л. у своєму виступі зазначив, що розбудова громадянського суспільства має бути впроваджена в життя у співвідношенні особи, суспільства і держави, яка дозволила б не тільки змінити сьогоднішній менталітет людини, але й сприяти формуванню вільної особи з високою політичною, економічною і правовою культурою, яка усвідомлює свою цінність і гідність.

Закриваючи засідання круглого столу Бабенко О.О. привітав усіх присутніх з наступаючим державним святом – Днем незалежності України та презентував он-лайн виставку архівних документів та матеріалів «Утверджуючи ідею державотворення».

Матеріали виставки розміщені у рубриці «Документальні виставка он-лайн» на офіційному веб-сайті Державного архіву області:  dakiro.kr-admin.gov.ua.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар