Кіровоградські правоохоронці вилучили з незаконного обігу арсенал зброї та боєприпасів

Заборонені предмети було виявлено та вилучено в домоволодінні родички 35-річного підозрюваного.

Чоловік зберігав їх під ліжком, в одній з житлових кімнат, на шафі та в гаражі. За ці дії йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, повідомляє прес-служба УМВС в Кіровоградській області.

Оперативна інформація про те, що житель одного з сіл Добровеличківського району з незрозумілою метою утримує вдома предмети, схожі на зброю та вибухівку, надійшла до правоохоронних органів наприкінці минулого тижня.

14 серпня працівникам Добровеличківського районного відділу міліції спільно з працівниками Служби безпеки України було проведено санкціонований обшук приміщення, під час якого інформація знайшла своє підтвердження.

Серед особистих речей, в одній з житлових кімнат, було виявлено та вилучено предмети, зовні схожі на набої калібру 7.62, у кількості 106 одиниць, карабін Мосіна, часів Великої Вітчизняної війни, два металевих циліндри, схожих на РГД та дві металеві ємності з написом «електродетонатор», по 3 металевих циліндри, схожих на корпус від гранат РГД та Ф-1, 60 набоїв різних калібрів, – розповів т.в.о. заступника начальника УМВС в Кіровоградській області Олександр Скляревський.

Вилучене направлено для проведення експертизи. В даний час особі повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар