В області виявили проблему неповідомлення про затримання громадян правоохоронцями

За результатами моніторингу Координаційного центру з надання правової допомоги, заперіод з 17 липня по 31 жовтня року виявлено 358 фактів неповідомлень або неналежних повідомлень центрів щодо затримання осіб.

При цьому проблеми з інформуванням зафіксовано у Донецькій, Вінницькій та Кіровоградській областях, зменшення рівня інформування – у Київській, Сумській та Чернівецькій областях.

Про це повідомила Міністр юстиції Олена Лукаш, коментуючи постанову Кабінету Міністрів «Про внесення змін до Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб», ухвалену на засіданні уряду 27 листопада 2013 року.

«Тепер адвокатів з центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги інформуватимуть про затримання осіб не лише правоохоронні органи, але й самі затримані особи безпосередньо, члени їх сімей та близькі родичі», — додала вона.

З 1 січня 2013 року, відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», 27центрів на всій території України цілодобово організовують надання безоплатної вторинної правовоїдопомоги з боку держави.
Відповідальним за впровадження та функціонування цієї системи визначено Міністерство юстиціїУкраїни.

Наразі таку допомогу в країні надають приблизно 3 600 адвокатів, щотижня в Українібезоплатну вторинну правову допомогу отримують близько 1500 осіб, у тому числі більше 600 осіб узв’язку із затриманнями правоохоронними органами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар