Україна моніторитиме ситуацію на Донбасі з європейських супутників в режимі онлайн

Україна підписала контракт з французьким концерном Airbus, щоб отримувати дані супутникового спостереження надвисокої роздільної здатності в режимі онлайн, проте використовувати їх для моніторингу ситуації з бойовиками на Донбасі можливо буде лише наступного року.

Про це розповів директор офіційного дистриб’ютора Airbus в Україні – компанії «ТВІС» Олесь Ясинський, новину передає «Преса України».

«Днями Державне космічне агентство України і РНБО уклали контракт з французьким концерном Airbus на прямий прийом супутникових даних надвисокої роздільної здатності. Однозначно це добре, оскільки це дасть змогу на кілька годин скоротити час доступу до нової зйомки, що у принципі вираховується годинами», – розповів Ясинський.

Проте на даний момент не можна сподіватися, що прийом супутникових даних буде працювати в Україні в повну силу, це можливо лише наступного року, вважає директор «ТВІС».

«Налагодити технологію прийому-поширення даних усередині держапарату, напевно, вийде не раніше лютого наступного року», – сказав Ясинський.

Наразі на території України проводять тестування приймальних станцій, на які проводиться перекидання даних надвисокої роздільної здатності із французьких супутників.

Нагадаємо, нещодавно Державне космічне агентство України підписало контракт з Airbus Defense & Spac, згідно яким Україна буде отримувати інформацію високої роздільної здатності від європейських супутників.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар