У Кіровограді оголосили мобілізацію? (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді під фінал шостої хвилі мобілізації по всьому місту розклеїли групові повістки. Так  наприкінці минулого тижня в людних місцях з‘явилися оголошення, які закликали усіх військовозобов‘язаних – а це не лише чоловіки, а й, наприклад, жінки-медики – протягом семи днів з‘явитися у військові комісаріати. В іншому випадку – погрожують покаранням.

Як йдеться у сюжеті ТСН, у справжність оголошень містяни здебільшого не повірили і назвали провокацією антиукраїнських сил, тим паче, що на листівках не було жодних вихідних даних. Але у міському військкоматі не на камеру зізналися, що оголошення їхні, однак офіційно коментувати відмовились.

 

Пояснили дії колег у Генштабі. “В цьому випадку військом Кіровограда прийняв рішення провести оповіщення громадян саме таким чином, донести до них вимоги того, що оголошена мобілізація і те, що він запрошує усіх громадян, які мають відношення до військової служби прибути у військкомати для уточнення їхніх облікових даних”, – пояснив офіцер прес-служби Генерального штабу Олексій Мазепа.

У Генштабі запевнили, що це ще не загальна мобілізація – до війська у цю хвилю потраплять лише кілька сотень кіровоградців.

Поява оголошень здійняла цілу хвилю обурення на міських форумах та у соцмережах. Волонтер Тетяна Бородіна, яка збирає допомогу війську, перконана – подібні оголошення, як і вручення повісток у супермаркетах або на постах ДАІ – лише дискредитує службу у війську.

“Всю мотивацію у хлопців забрали. Їм кажуть не відповідати на постріли – це провокація. Яка це провокація? Це вбивство”, – каже вона.

Поки тривають дискусії, чи варто масово закликати усіх до військкоматів, оголошення, які викликали масове обговорення, хтось тихцем познімав.

Нагадаємо, у Генштабі заявляють, що сьома хвиля мобілізації в Україні в цьому році не планується, але її можуть оголосити у випадку серйозної ескалації конфлікту на Донбасі.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Поширити:

Залишити коментар:

коментар