Кіровоградці побили рекорд російської збірної і стали чемпіонами Європи з кульової стрільби (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградці Сергій Фомін та Олександр Костик стали переможцями та триразовими рекордсменами Чемпіонату Європи з кульової стрільби серед спортсменів із вадами слуху – сьогодні, 11 серпня, юнаки розповіли про свій успіх журналістам.

Обоє спортсменів мають вади слуху. Сергій Фомін чує на 30%, а у Олександра Костика слух повністю відсутній. Тож Сергій допомагав Олександру відповідати на питання журналістів.

Лише днями спортсмени повернулись із міста Плзень (Чехія), де з 3 по 9 серпня тривав Чемпіонат Європи  з кульової стрільби серед спортсменів із вадами слуху. У багажі кіровоградців на двох 11 медалей із яких п’ять «золотих». Окрім того, юнаки поставили три рекорди, які й привели їх до перемоги.

Сергій Фомін розповів, що найзапекліша боротьба за медалі була зі збірною Росії. “Російська команда повторила свій минулорічний рекорд. Ми ж його перевершили: встановили новий рекорд і взяли золото”, – зазначив юнак.

Сергій виборов на змаганнях 6 медалей, серед яких  дві золоті, дві срібні та дві бронзові нагороди. Золото Майстер спорту України міжнарого класу виборов у стрільбі з малокаліберного пістолету (вправа МП-10) в особистих змаганнях та у командних змаганнях із пневматичного пістолету (вправа ПП-3: 60 пострілів, дистанція 10 м). Саме у “пневматиці” Сергій встановив рекорд Європи. За цю ж вправу юнак отримав і першу бронзу в особистому заліку. Дві стрібні медалі спортсмен отримав за другу сходинку у вправах МП-6 (командне) і МП-8 (особисте), а другу бронзу – за МП-5.

Олександр Костик теж є Майстром спорту України міжнародного класу. Із Чехії Олександр привіз п’ять нагород (три золотих, срібну та бронзову).Також він встановив два європейські рекорди. Звання чемпіона Європи спортсмен здобув у трьох видах стрільби: пневматична гвинтівка (особисте і командне у вправах ГП-6) та на малокаліберна гвинтівка (МГ-9). Окрім того, стріляючи з малокаліберної гвинтівки (вправа МГ-6), Олександр став срібним призером в особистій першості та бронзовим – у командних змаганнях. Рекорди Європи Олександр встановив у вправах МГ-9 (стрільба лежачи, дистанція 50 метрів) та МГ-6 (стрільба з трьох положень: на колінах, лежачи і стоячи).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар