СБУ затримала полковника Служби, який намагався передати секретні дані терористам з “ДНР”

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою у ході проведення спецоперації затримали «на гарячому» полковника юстиції, заступника начальника слідчого відділу управління СБ України в Донецькій області під час передачі ним матеріалів з обмеженим доступом агенту терористів «ДНР».

Зрадник збирав інформацію щодо оперативно-службової діяльності СБУ під час проведення антитерористичної операції, кримінальних проваджень, що знаходяться у слідчому відділі Донецького управління Служби, дані стосовно проукраїнськи налаштованих осіб з числа мешканців Донецької області тощо, повідомляє Прес-центр СБ України.

Полковника затримали співробітники внутрішньої безпеки СБУ під час зустрічі з представником фейкового «міністерства безпеки» ДНР, куратором якого, за оперативними даними, безпосередньо є співробітник ФСБ РФ з позивним «Іспанець».

Під час затримання співробітник СБУ намагався здійснити втечу на територію тимчасово непідконтрольну українській владі. Завдяки вжитим заходам співробітник СБ України та агент «ДНР» затримані, проводяться невідкладні слідчі дії. У них вилучено 40 тисяч доларів готівкою.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак неодноразово наголошував, що сьогодні для СБУ питання боротьби з корупцією є одним з пріоритетних.

Грицак звернув увагу, що боротьбу з корупцією Служба почала з очищення власних рядів. Він нагадав, що за місяць було затримано більше десяти співробітників СБУ під час вимагання та одержання ними хабарів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар