Батьки учнів знову протестують проти відкриття центру для безпритульних

Сьогодні біля будівлі міської ради відбувся пікер батьків учнів ЗОСШ №29, біля території якої міська влада планує відкрити притулок для безхатченків.

Як стверджують представники ініціативної групи, відкриття такого центру практично на території школи загрожує безпеці і здоров’ю їх дітей. До того ж рішення міськвиконкому порушує санітарні норми і Державні будівельні норми, ДБН 360-92 “Планування міських та сільських поселень”, а саме те, що ближче 25 метрів до будівлі школи заборонено розташовувати приміщення, не пов’язані з навчальним процесом.

“Який аргумент у наших опонентів (міськвиконкому – ред.)? Що туди приходитимуть люди, у яких на руках будуть відповідні довідки про стан здоров’я і там не буде асоціальних людей. Ми усі розуміємо, що такі люди туди приходитимуть, отримають відмову. І куди вони після цього дінуться? На територію школи, де навчаються маленькі діти, учні початкових класів, які виходитимуть погуляти в двір. Від бомжей залишаться  сліди їх життєдіяльності – від пляшок до шприців”, – заявив Сергій, представник ініціативної групи.

Олег Краснокутський, депутат міської ради, обраний по цьому мажоритарному округу, заявив, що Кіровоград – чи не єдиний обласний центр, що за 10 років так і не спромігся відкрити відповідний центр, і що це – єдине приміщення комунальної власності у місті, придатне для облаштування такого закладу і що жителі мікрорайону мають думати також і про безпритульних, яким потрібна допомога. Також він заявив, що певні сили підбурюють жителів мікрорайону з ціллю не допустити відкриття притулку, адже мають власні інтереси по приватизації цього приміщення.

Батькі школярів ЗОСШ №29 планують подавати до суду на дії міської ради, для чого вже збирають по 400 грн з класу для оплати послуг юриста, який буде захищати їх позицію у суді. Також вони заявили, що протестуватимуть проти будь-якого цільового використання даного приміщення, окрім навчального процесу, і пропонують міській владі облаштувати у цій будівлі центр дитячої та юнацької творчості.

Нагадаємо, що 8 липня 2015 року Виконавчим комітету Кіровоградської міської ради було прийняте рішення про передачу приміщення по вул. Червонозорівській, 25 площею 752,75 кв. м на баланс Кіровоградського міського центру обліку та тимчасового перебування бездомних осіб під розміщення притулку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар