СБУ‬ виявила в Одеському торговельному порту зловживання на 1 мільярд гривень

У державному підприємстві “Одеський морський торговельний порт” виявлені мільярдні зловживання.

Співробітниками Центрального управління Служби безпеки України було проведено перевірку підприємства ДП “Одеський морський торговельний порт” у рамках виконання доручення Президента України, повідомляє СБУ.

До слідчого відділу УСБ України в Одеській області передано матеріали документування факту зловживання службовим становищем посадовими особами ДП “Одеській морський торговельний порт”, Міністерства інфраструктури України, Фонду державного майна України та деяких приватних портових операторів під час укладання та реалізації договорів оренди державного майна.

Стало відомо, що внаслідок дій певних посадовців державі було нанесено шкоду в розмірі понад 1 мільярд гривень. Службою безпеки також досліджуються інші факти зловживань з боку посадових осіб Одеського, Іллічівського портів та ДП «Адміністрації морських портів України».

Нагадаємо, що під час наради Президента України з главами областей та керівниками силових відомств 8 липня Голова Служби безпеки України Василь Грицак акцентував увагу на нерозривності сплетіння контробандних та корупційних мереж у одеському регіоні, як одній із серйозних загроз безпеці держави.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар