Обережно – залізниця! Син кіровоградського військового бореться за життя

Колишній військовий Ігор Вербовий, який ще минулого року під градом куль захищав державу, зараз шукає гроші для порятунку життя власної дитини – 70% тіла його 10-річного сина Паші уражено опіками.

29 серпня близько 16.30 на станції Одеської залізниці Шостаківка (селище Шостаківка Кіровоградського району)  при переході через залізничну колію 10-річного Павла Вербового вразило електрострумом. Хлопчик отримав 70% опіків тіла. Після реанімації дитину перевели в опікове відділення Кіровоградської обласної лікарні, де він зараз і знаходиться. Йому вже зробили 2 операції з пересадки шкіри. Скільки ще операцій чекає на хлопчика лікарі прогнозувати не беруться, адже дитина досі у важкому стані.

Читайте також: «Чорний прапор» 17-го батальйону: Чим більше російських загарбників переб’ємо, тим швидше закінчиться війна!

Прес-служба «Укрзалізниці» 30 серпня повідомила, що «хлопчика вдарило струмом» та «хлопець вирішив вилізти на зерновоз, показавши тим самим, який він сміливий». Проте варіант події суперечить висновку лікарів.

«Павло Вербовий отримав електротермічний опік – за рахунок спалаху електровольтової смуги його обдало полум’ям, – коментує ситуацію завідуюча опіковим відділенням Кіровоградської обласної лікарні Наталя Корчака. – Тобто на тілі хлопця не має слідів ураження струмом, а лише вогняні опіки. 70% поверхні тіла – це прикордонні та глибокі опіки у вигляді ран. Окрім того, у хлопчика немає ні подряпин, ні синців. Якби він падав – ми б це зафіксували. Але жодних ознак падіння немає».

Читайте також: Кіровоградщина: 10-річний хлопчик потрапив у реанімацію через бажання бути сміливим

Мама Паші – Ірина Вербова, розповідає, що їхнє селище умовно поділене залізничною колією на 2 частини: по один бік знаходиться бібліотека, по інший – зупинка автобуса, який возить дітей у школу до сусіднього села. Крім того, пішохідний перехід через колію часто-густо перегороджений потягами, тому жителям села не залишається іншого виходу, як переходити на інший бік через з’єднання між вагонами (а деякі – і під потягом).

«Ми живемо біля залізничної станції. Але Паша був завжди обережним при переході через залізницю, – зі сльозами на очах розповідає Ірина. – У той день він разом з другом Льошею пішов на інший бік села в бібліотеку, щоб здати книжки. Вантажний потяг перегородив шлях через пішохідний перехід, тому Паша вирішив пройти через щеплення між вагонами. Якби я бачила, що на станції стоїть потяг, я би його нікуди не пустила».

Батько Паші, демобілізований боєць 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57 мотопіхотної бригади Ігор Вербовий, обурений навіть не відсутністю елементарних заходів безпеки на залізничній станції, а тим, що міліція та адміністрація «Укрзалізниці» не займаються розслідуванням нещасного випадку, натомість розсилають у ЗМІ інформацію про свою непричетність до події.

«Ми приїжджали на станцію, розпитували працівників. Виявилось, що ні міліція, ні жодна там «робоча група» на місце надзвичайної події тоді не приїздила. Розслідуванням справи ніхто не збирається займатися. Провину, як завжди, списують на постраждалих. Ми звернулись в міліцію «Укрзалізниці», а там лише відмахнулися: «Нас розформовують, ми нічого робити не будемо!». Адміністрація навіть не цікавилась станом мого сина. Лише списала на нього вину», – прокоментував ситуацію Ігор.

Врахувавши наявні факти і свідчення, Перша електронна звернулася за коментарем до прес-служби «Укрзалізниці». Там повідомили, що про випадок їм відомо лише те, що вони написали у прес-релізі. В експрес-режимі прокоментувати питання прес-служба не змогла, тому редакція надіслала інформаційний запит до «Укрзалізниці» з проханням розповісти, на якій стадії знаходиться службове розслідування даного випадку (нагадаємо, термін розгляду інформаційного запиту складає 10 днів).

В УМВС Кіровоградської області теж не дали чіткої відповіді, хто займається розслідуванням даного випадку: «Я не можу сказати вам  деталі службової перевірки, бо цим питання займається транспортна міліція. Але 4 серпня це відомство реформували. Всі матеріали, які там були, вони, мабуть, передали у свій колишній ГЛАВК (головне управління відомства – авт.), – коментує ситуацію прес-секретар УМВС у Кіровоградській області Віталіна Бевзенко.

Зараз лікарі описують стан Павлика як стабільний, але чітких коментарів стосовного того житиме хлопчик чи ні – не надають. Як і не називають точну цифру коштів, які потрібні на лікування. «Ми вже зробили хлопчику 2 операції. Скільки ще треба – наразі невідомо. Також невідомо і скільки потрібно на все це грошей – список препаратів теж щодня змінюється, в залежності від стану хлопчика. Стосовно прогнозів на майбутнє, то теж сказати важко. Площа ураження велика, тому все залежить від організму дитини. До того ж невідомо як поведуть себе рани», – говорить завідуюча опікового відділення Наталя Корчака.

Мама хлопчика, Ірина Вербова, зараз постійно знаходиться поруч із сином. Єдине її бажання – поставити Павлика на ноги, щоб він був живим і здоровим: «Я не хочу, щоб когось карали, шукали винних, садили у в’язницю. Всі ми люди і у тієї людини, яка відповідальна була за це, теж, мабуть, є сім’я. Я просто хочу, щоб мій Пашенька одужав і знову став тим веселим, розумним хлопчиком. Але нам дуже потрібні кошти на лікування. За останні 6 днів ми вже витратили 20 тисяч гривень. І скільки ще треба – невідомо».

Колектив Першої електронної газети звертається до всіх небайдужих громадян допомогти родині Вербових поставити 10-річного Пашу на ноги. І доки триває плутанина у розслідуванні справи, ми всім світом можемо підтримати родину чоловіка, який ще зовсім недавно захищав наші життя у зоні антитерористичної операції.

Карта ПриватБанку: 5168 7572 6122 4192 – Вербовий Ігор Володимирович.

Номер телефону Ігоря та Ірини Вербових: (097) 181-28-76, (097) 413-03-82.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар