Кіровоградщина: хабар і 3 кг риби “влетіли” працівнику екоінспекції у 12 тис. грн

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області розглянув справу за звинуваченням працівника Державної екологічної інспекції в Кіровоградській області у зловживанні впливом.

За інформацією, яка міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень України, посадовець приписав собі неіснуючі повноваження та вимагав хабара з підприємців. Обвинувачений обіймав посаду головного спеціаліста – державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища відділу екологічного контролю земельних ресурсів, за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами Держекоінспекції в області. Коло його повноважень окреслювалось як виконання організаційно-технічних функцій: інструктаж, пропаганда, профілактика тощо.

Натомість він почав виконувати їх на Центральному ринку у Знам’янці. Зокрема, намагався скласти протокол на підприємця, що торгує рибою — у зв’язку з тим, що у неї немає документів, які підтверджують законність придбання риби та сертифікатів якості на реалізований товар. Протокол він склав та повідомив жінці-підприємцю, що в подальшому він зможе вплинути на не складання протоколів іншими працівниками інспекції та працівниками інших контролюючих органів у випадку, та буде сплачувати йому особисто, щомісячно, грошові кошти в розмірі 1000 грн за одне торгове місце, а з урахуванням того, що у неї на ринку 2 торгових місця, їй необхідно буде сплачувати щомісячно 2000 грн. Також посадовець, як йдеться в матеріалах суду, зазначив, що за два дні торгівлі на ринку вона повинна йому сплатити 400 грн та принести 3 кг свіжої риби.

Жінка погодилась та передала йому одразу грошові кошти в сумі 400 грн, а решту 2000 грн та 3 кг риби пообіцяла принести трохи пізніше. Рибу підприємниця принесла посадовцю у службовий кабінет, але той заявив, що передумав та почав вимагати грошей, 2 тис. гривень. Кошти вона таки принесла, а вже наступного дня “здобич” посадовця вилучили працівники міліції.

Обвинувачений провину визнав, у скоєному розкаявся, тому суд вирішив обмежитись штрафом – 750 (сімсот п’ятдесят) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто, 12750 гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар