Цього року область освоїла інвестицій на 42% менше, ніж торік

За січень–вересень 2013 року підприємства та організації області за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 1939,3 млн.грн. капітальних інвестицій, що на 42,5% менше, ніж за січень-вересень 2012-го.

Про це Першій електронній повідомили в головному управління статистики у Кіровоградській області.

Основним джерелом фінансування капітальних інвестицій у січні- вересні 2013р. були власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 73,7% усіх капіталовкладень.

Підприємствами обласного центру освоєно 46,3% загального обсягу капіталовкладень по області.

Найбільшу частку капітальних інвестицій (37%) освоєно підприємствами сільського, лісового та рибного господарства, їхні обсяги зменшились на 3,6% порівняно з січнем–вереснем 2012р.

Капітальні інвестиції промислових підприємств зменшились на 30,7%, а їх частка у загальних обсягах капітальних інвестицій становила 28,9%.

Зросли обсяги капітальних інвестицій, освоєні підприємствами транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності; організаціями, що здійснюють діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування; натомість скоротилися – підприємствами оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів; тимчасового розміщування й організації харчування; організаціями, що надають послуги з інформації та телекомунікації; здійснюють операції з нерухомим майном; державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування; будівництва.

Капітальні інвестиції у житлові будівлі склали 176,1 млн.грн. (9,1% усіх капіталовкладень), що на 27,5% менше ніж у січні–вересні 2012р.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар