Захисники України потребують допомоги

Перша електронна газета публікує історії воїнів з Кіровоградщини, яким потрібна матеріальна допомога на лікування і реабілітацію, а також реквізити для перерахунку коштів.

22-річний кулеметник Олександр та його старший брат 24-річний гранатометник Олег Тарасюки з Червоної Кам’янки потребують нашої допомоги й підтримки. Обидва брати воювали у складі 72-ї окремої механізованої бригади. В одному із запеклих боїв за визволення Донбасу отримали вогнепальні осколкові поранення, у результаті яких Саші травмувало хребет, а Олегу – ліву ногу. Після кількох операцій  й  тривалого лікування, хлопці отримали інвалідність III групи.  За словами їхньої мами Людмили Леонідівни, на даний час дещо гірше почувається Саша, який наново вчився ходити,  і ще й  досі шкутильгає на одну ногу та жаліється на біль у ній. Після поранення обидва брати потребують тривалої реабілітації та фінансової підтримки тих, за кого воювали. Кому їхня доля і справді небайдужа, допоможіть і вам обов’язково віддячиться.

Звертатися можна за телефоном  мами – Людмили Леонідівни Тарасюк: 096-110-61-58.

 Гранатометнику Віталію Ткачову вибухом важко поранило ногу. Це сталося у бою під Горлівкою. Зараз Віталій лікується у столичному військовому госпіталі. Позаду вже кілька складних операцій. Відтак на нього чекає довгий період лікування та реабілітації. Волонтери з Союзу солдатських матерів просять підтримати чоловіка та його родину.  Розповідають, що служив військовий у 17-му мотопіхотному  батальйоні кіровоградської самооборони. 22 січня під Горлівкою тривав  запеклий бій. Противник рясно накривав українських бійців мінами. Як отримав поранення Віталій – не пам’ятає. Все пройшло немов у півсні, від болю і шоку. Потім лікарні і госпіталі: Дніпродзержинськ-Красноармійськ-Дніпропетровськ-Київ. Був поранений в пахову область, пошкоджена нога. Чоловік дуже скромний, допомоги не просить. Але на лікування та реабілітацію йому ще потрібні чималі кошти.

Реквізити для допомоги: Рахунок Приватбанку № 5168 7572 6122 2378 Ткачов Віталій Сергійович.

Рядовим артилеристом на сході 23-річний Артем Рева з Петрово прослужив практично рік.  Входив до складу 93-ї окремої механізованої бригади. Під час зміни місця дислокації підрозділу бійця переїхала вантажівка, у результаті чого він отримав перелом кісток тазу, що викликало порушення функцій нижніх кінцівок. Артем переніс кілька операцій. Був пролікований у дніпропетровському та одеському шпиталях. Наразі його підтримує родина та волонтери. Попереду на чоловіка ще очікує реабілітація.

Реквізити для допомоги: Рахунок Приватбанку: 5168757262947106 Рева Артем Вікторович.

Поруч з іншими хлопцями до мирного життя поступово адаптується ще один наш земляк – 29-річний олександрієць  Леонід Химишинець, котрий  в АТО служив розвідником (був  у  складі 42-го батальйону). Майже півроку минуло відтоді, як військовий отримав вогнепальне осколкове поранення лівого плеча та правого стегна. Також чоловік був контужений. Вже переніс кілька операцій. Пролікований у 7-х військових госпіталях. Місяць тому демобілізований. Зараз військовому важко пересуватися.  Має проблеми зі слухом. Вирішує питання щодо оформлення інвалідності.

Реквізити для допомоги: Рахунок Приватбанку: 4149625809115916 Химишинець Леонід Дмитрович.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар