РНБО: Кількість збройних провокацій з боку противника знизилась (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Інтенсивність ворожих обстрілів українських позицій протягом минулої доби дещо зменшилась порівняно з попередніми днями. Кількість збройних провокацій з боку противника на Луганському напрямку знизилась. Проте важкою залишається ситуація поблизу Донецька та у західних і північних передмістях Горлівки.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

Пише ІАЦ РНБО.

На Луганському напрямку, як і раніше, ворог зосередив вогонь по позиціях українських військових у районі Станиці Луганської, обстрілявши їх з мінометів та протитанкових гранатометів у темну пору доби. Також удень російські найманці обстріляли з мінометів позиції сил АТО поблизу сіл Оріхове та Золоте Попаснянського району, а поблизу села Кримське Новоайдарського району застосували стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку ворожий вогонь не вщухав протягом усієї доби. Так, на початку доби бойовики обстріляли з артилерії калібру 152 мм українські позиції поблизу селища Курдюмівка на березі каналу Сіверський Донець—Донбас. Також важку заборонену Мінськими домовленостями артилерію застосува впротивник проти українських військових, які займають оборону поблизу села Семигір`я Артемівського району. Протягом цілої доби члени незаконних збройних формувань вели обстріл позицій сил АТО у західних передмістях Горлівки з мінометів, станкових гранатометів та стрілецької зброї.

У районі Донецького аеропорту бойовики розпочали добу, обстрілюючи протягом години українські позиції у районі Опитного з крупнокаліберних кулеметів та танків. Пізніше противник неодноразово відкривав по українських військових поблизу Опитного вогонь з 82 та 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Також під мінометним вогнем опинились позиції наших військових у районі Авдіївки та Пісок.

Неспокійно було минулого дня і на захід від Донецька. Вночі бойовики провели ряд збройних провокацій зі стрілецької зброї у районі Красногорівки Мар’їнського району, а згодом, ввечері обстріляли українських військових з танків, гранатометів та мінометів калібру 120 мм. Не припинявся обстріл і самої Мар`їнки, де проти позицій сил АТО бойовики використовували міномети, гранатомети та стрілецьку зброю.

На Маріупольському напрямку спостерігалось відновлення бойових дій, порівняно з відносним затишшям, яке мало місце протягом останніх декількох діб. В першій половині дня ворог вів танковий обстріл наших позицій під Волновахою. Зранку ворожий снайпер провів обстріл позиції українських військових поблизу Широкиного, а пізно ввечері члени бандформувань обстріляли їх із зенітних установок та крупнокаліберних кулеметів. Також протягом дня ворог обстріляв позиції українських військових у районі села Чермалик Волноваського району з гранатометів та стрілецької зброї.

Бойовики продовжують вести активну повітряну розвідку. За добу українські прикордонники зафіксували проліт 3 ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 8 отримали поранення.

Мобільні групи в зоні АТО продовжують активно протидіяти незаконному переміщенню товарів на тимчасово окуповану територію

На залізничному переїзді в районі селищ Лоскутівка та Мирна долина Луганської області затримано два автомобілі.

В одній з машин, що намагалася потрапити з Лисичанська на тимчасово окуповану територію в обхід пункту пропуску, виявлено п’ять тонн нелегальної продукції. Водій іншого авто за винагороду намагався провезти з тимчасово окупованої території до Лисичанська сім осіб без будь-яких документів. В цілому за добу мобільні групи співробітників Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, військової прокуратури, прикордонників та підсилені волонтерами запобігли нелегальному перевезенню більше 20 тонн товарів. Також військові заблокували переправлення на тимчасово окуповані території контрабандної партії алкоголю та цигарок на загальну суму понад мільйон гривень.

22 21

25 23 24

Українські волонтери постійно підтримують наших захисників на передовій

Рік тому за ініціативи громадськості у Запорізькій області розпочалася акція «Допоможемо Українській армії». У великих та маленьких магазинах, кіосках, на ринках міст та районів області було організовано збір продуктів харчування, води, товарів першої необхідності, засобів гігієни для воїнів Української армії. Зібрані речі та продукти передавали бійцям-артилеристам, прикордонникам, нацгвардійцям. В масштабній акції взяли участь 755 торговельних закладів, представники понад 200 громадських організацій, а також тисячі мешканців Запоріжжя. Усього військовослужбовцям на передові рубежі оборони з різних міст та районів славетного козацького краю було відправлено більше 1 тисячі тонн продукції.

У Вінниці привітали українських авіаторів

Напередодні Дня Повітряних Сил у Командуванні ПС ЗС України відбулися урочистості, присвячені професійному святу військових авіаторів. Командування Повітряних Сил та авіатори-ветерани поклали квіти до пам’ятника захисникам Вітчизни. До учасників свята звернувся Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Сергій Дроздов.

Українські льотчики показали свою високу професійну підготовку навесні та влітку минулого року, виконуючи надскладні завдання в умовах реальних бойових дій. За виявлені мужність і героїзм в ході боїв за визволення Донбасу, державними нагородами України відзначено більше 110 військовослужбовців-авіаторів, у тому числі підполковник Костянтин Могилко та Дмитро Майборода, яким присвоєно високе звання «Герой України» (посмертно).

38 31 32 33 34 35 36] 37

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар