SMS-благодійність: 100 тисяч угорців підтримали українських переселенців

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

500 багатодітних сімей із зони конфлікту, які нині проживають в Харківській області, отримали гуманітарну допомогу від Угорської екуменічної служби допомоги.

Про це інформує VIDIA з посиланням на повідомлення волонтерського фонду «Мир і порядок».

Всього волонтери побували у 10 населених пунктах області та передали кожній із сімей пакет вагою понад 35 кг, який включає продукти харчування, побутову хімію та засоби особистої гігієни. 150 сімей зі списку з дітками до 1,5 роки отримали також дитячі підгузки, їжу та засоби гігієни. 200 сімей, у яких виховуються четверо і більше діток, додатково отримали набір посуду.

«Якщо у Харкові діти до нас усміхаються, то тут діти плачуть, – розповіла про поїздки вглиб області волонтер БФ “Мир і порядок” Наталя Назаренко. – І батьки плачуть — більшість з них не вірить в безкорисну допомогу, багато навіть не знає, що в Харкові є благодійні організації, волонтерський рух. Тому в них не вистачає навіть базових продуктів. Наші волонтери після видачі наборів їздили в Харків, купували за свої гроші ще продуктів і знову поверталися, щоб роздати їх – настільки складна ситуація у деяких сім’ях».

Допомогу українським переселенцям закупили за кошти Угорської екуменічної служби допомоги, які вона отримала від групи донорів з Німеччини, Канади та Угорщини. Зокрема, в Угорщині люди відправляли SMS вартістю 1 євро на спеціальний номер, аби пожертвувати гроші українцям; повідомлення написало більше 100 000 людей.

Як повідомили угорські волонтери, програма допомоги перевищила вже понад 650 000 євро і буде діяти як мінімум до квітня 2016 року.

«У Харкові ми втретє, але працюємо по всій Україні. Таку ж гумдопомогу ми відвеземо в Дніпропетровськ, Запоріжжя, Херсон. До Харкова ми допомогли переселенцям у Закарпатті та Києві. В кожному регіоні ми маємо українських партнерів, – розповів керівник українського офісу Угорської екуменічної служби допомоги Янош Геревич. – В Європі є зацікавлення в Україні і солідарність з українцями».

Нагадаємо, українські діти у Філадельфії продавали лимонад, гарячий шоколад, каву та солодощі, або допомогти військовим.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар