На Кіровоградщині 1,69 млн грн витратили на інвентаризацію та оцінку земель

У Кіровоградській області на розвиток земельних фондів цього року використали 1,69 млн гривень. На потреби землеустрою спрямували кошти, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва.

Значну частину коштів витратили на фінансування робіт по інвентаризації земель – 1,5 млн. гривень. Майже 188 тис. грн землевпорядна служба Кіровоградської області використала на проведення нормативної грошової оцінки земельних масивів та 1,3 тис. грн. на розроблення робочих проектів землеустрою з охорони земель – повідомляє “Урядовий портал”.

«Фахівці землевпорядної служби контролюють своєчасність надходжень до бюджетів у порядку компенсації втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва. Кошти ми спрямовуємо на розвиток земельних ресурсів Кіровоградщини», – коментують кіровоградські землевпорядники.

Довідково:

Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар