У Кіровограді знову говорили-балакали про об’єднання (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 28 липня, в інформаційно-аналітичному центрі «Перевесло» відбувся круглий стіл на тему «Влада – управління – народовладдя», проведення якого ініціювали представники Громадської спілки «Громадянський центр розвитку суспільства». На зустріч були присутні члени ряду політичних партій і громадських організацій, представники бізнесу, громадські активісти та журналісти.

Як йшлося під час круглого столу, основна проблема сьогодення – відсутність управління і, як наслідок, поширення некерованих процесів в суспільстві. Офіційний представник спілки Сергій Жаданов коротко охарактеризував основні «хвороби» українського управління і відзначив, що влада ніколи не зможе вирішити всі проблеми населення без безпосередньої участі самих людей.

Цим та іншими спікерами було піднято чимало болючих для кіровоградців політичних тем, тому зустріч одразу перетворилась на бурхливу дискусію. Одне з питань – чому парламентарі, всупереч конституції, позбавили безпартійних громадян права висувати свої кандидатури на виборах. Ще одна больова точка – об’єднання політичних сил, для виведення країни з кризи.  Кіровоградські самооборонівці запропонували членам партій та представника бізнесу не відкладати це в далеку скриньку, а залишитись після круглого столу та безпосередньо обговорити перспективи об’єднання. Бурхливої позитивної реакції на цю пропозицію не спостерігалося.

«Чому ми сміємося над народними депутатами? Вони народні депутати – який народ, такі і депутати. Чернігів показав, що ми знову обираємо тих самих. І тепер на місцевих виборах, не буду називати прізвищ, всі їх прекрасно знають, будуть рвати Кіровоград, як вони люблять, і їх оберуть. Тобто, в нас ще здавна є оця «віра в доброго царя». І тут ми не домовимось ніколи. Коли нас об’єднав місцевий Майдан – всі були патріотами, але, як тільки почалась передвиборча президентська та парламентська кампанії, всі розбіглися по штабам різних кандидатів. Просто поговорити – цього замало», – прокоментував хід обговорень журналіст та громадський активіст Максим Гуцалюк.

«Об’єднання» – це слово стало ключовим під час зустрічі. Але учасники круглого столу бачили цей процес по-різному, тому конструктивного діалогу так і не вийшло.

Вікторія Гапоненко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар