На Кіровоградщині 9 об’єднаних громад готові до місцевих виборів

На місцеві вибори, що відбудуться 25 жовтня на Кіровоградщині, вийдуть 9 об’єднаних громад регіону. Про це заявив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час апаратної наради сьогодні, 27 липня.

«До жовтня сесія обласної ради повинна прийняти рішення про місцеві вибори в об’єднаних громадах Кіровоградщини. Це не означає, що до жовтня всі громади регіону об’єднаються. Просто ті громади, які виявлять бажання об’єднатися, зможуть провести вибори у нових територіальних центрах. На даний момент виявили бажання 9 територіальних громад:  2  – в Борбринецькому районі, 2 – в Маловисківському, 2 – в Кіровоградському. Також об’єднатися виявили бажання в декількох містах – Кіровоград  із селищем Новим, Знам’янка зі Знам’янкою 2, а Олександрія із Власівкою», – пояснив кореспонденту Першої електронної газети Сергій Коваленко.

За його словами, такий варіант найбільш прийнятний, адже громади, які вирішили об’єднатися, зекономлять бюджетні кошти. Адже тим громадам, які об’єднаються після місцевих виборів, доведеться повторно проводити вибори на нових територіальних об’єднаннях.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар