Кіровоградців запрошують на майстер-класи, шахові турніри, у літні читальні зали (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

 Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує 27 липня – 1 cерпня.

Літня школа мистецтв для малих і дорослих запрошує на цікаві заняття з образотворчого мистецтва. 27, 28, 29 липня о 15.00  відбудеться майстер – клас «Тваринка-веселинка». Майстри і студенти–волонтери вчитимуть учасників основам створення української народної іграшки. На майстер-класі вас навчать як власноруч виготовити ляльку-мотанку, іграшку з глини та інші рукотворні забавки. Запрошуємо взяти участь у майстер-класах літньої школи мистецтв. Попередній запис за тел.(095) 38 89 856 (Тетяна). Також запрошуємо переглянути виставки творчих робіт Людмили Кривенко та Ірини Мелешко у відділі мистецтв. По виставках проводяться екскурсії.

29 липня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться липневе засідання «Краєзнавчих студій» присвячені 160-річчю з дня народження педагога, етнолога, фольклориста та археолога Володимира Миколайовича Ястребова “З іменем Володимира Ястребова…». Він не був ні уродженцем степів, ні українцем. Але про нього як про справжнього патріота й захисника української народної культури із вдячністю згадують як авторитетні колеги-науковці (А.Кримський, О.Маркевич, М.Сумцов), так і його земляки (А.Мороз, Н.Бракер та ін.). Народився В.Ястребов у російській глибинці (18 липня 1855 року в селі Крива Лука Самарської губернії). Але  відомий  усьому світу і шанований в нашому краї став завдяки тому, що саме він започаткував системне вивчення традиційної культури Півдня України, виробив власну методику збирання й обробки етнографічних матеріалів. Разом зі своїми учнями проводив експедиції й археологічні розкопки, публікував результати досліджень у різноманітних наукових виданнях. Володимир Ястребов зібрав колекцію старожитностей і організував перший у Єлисаветграді історико-археологічний музей, на базі якого і було згодом створено Кіровоградський обласний краєзнавчий музей. Отже, запрошуємо всіх кіровоградців на засідання краєзнавчих студій. Вхід – вільний.

У середу, 29 липня, і суботу, 1 серпня, об 11.00 у клубі інтелектуальних ігор (відділ обслуговування користувачів) проводяться шахові турніри і майстер-класи з гри в шахи. Запрошуємо батьків разом з дітьми взяти участь у шаховому турнірі.

У відділі обслуговування користувачів розпочав роботу інформаційний стенд «Децентралізація управління: за і проти». Децентралізація це передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування. Так, аби якомога більше повноважень мали ті органи, що ближче до людей, де такі повноваження можна реалізовувати найбільш успішно. Бібліотекарі намагалися підібрати літературу (періодика, роздаткові матеріали), в якій доступно, будь-хто може дізнатися про особливості процесу децентралізації, її недоліки і переваги. Тож пропонуємо нашим користувачам ознайомитися з виставкою.

Щодня, крім неділі, з 10.00 до 19.00,  у відділі документів іноземними мовами (ІІ поверх) всі бажаючі можуть пограти на дитячому майданчику, де є різноманітні настільні ігри, пазли, які допомагають у вивченні іноземних мов. Також є Kinect (безконтактна сенсорна гра). Щоб активізувати сенсор, не потрібно ніяких дротів і підключень, лише змахни рукою і грай. Поспіши до бібліотеки! Послуга коштує 3 грн. 50 коп. за 15 хв.

Літній читальний зал „Бібліотека під зеленими вітрилами” працюватиме в суботу, 1 серпня, з 14:00 до 18:00. Ми робимо акцент на книзі й на читанні, тож запрошуємо переглянути нові надходження в парку. А якщо у вас є книги, які ви вже не читаєте, можете принести  до літнього читального залу або в обласну бібліотеку ім. Д. Чижевського, яка проводить акцію «Бібліотека українського воїна» – збір книг для бібліотек місцевих військових частин.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар