Чиновники здали аналізи на СНІД

Напередодні Міжнародного дня боротьби зі СНІДом (1 грудня) голова Олександрійської райдержадміністрації Віталій Згама, а також його заступники Ольга Анісімова-Шило і Юрій Коваль зробили символічний жест у справі боротьби з епідемією – пройшли тест на ВІЛ. Аналізи здали в кабінеті допінг-контролю у Будинку футболу сьогодні.

Процедура проходження тесту анонімна, але голова РДА погодився зробити це публічно, щоб власним прикладом показати жителям району, що здати тест зовсім не складно.

Також процедуру пройшли керівник апарату РДА Сергій Макаренко, заступник голови райради Богдан Куруп , депутат райради Євгенія Ніколаєва , депутат міськради Світлана Віряскіна, футболісти ПФК “Олександрія ” Артем Полярус і Дмитро Рудик, журналісти, представники культури. Всього 16 чоловік.

Проведенню тесту передувала прес -конференція. Керівник районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Чемерис розповіла, що на Олександрійщини стартує акція з анонімної безкоштовної здачі тестів на ВІЛ.

Із 26 листопада по 13 грудня кожен охочий житель району може звернутися в кабінет довіри Олександрійської районної лікарні, щоб безкоштовно обстежитися. Також будуть організовані виїзні експрес-групи на територіях Войнівської , Краснокам’янської і Ульянівської сільських рад.

Керівник міськрайонної ЛЖВ – організації ” Шлях до життя ” Анатолій Тримбач уточнив, що жителі міста теж мають можливість анонімно безкоштовно обстежитися на ВІЛ у кабінеті довіри міської поліклініки. Також можна звернутися в офіс організації, розташований на третьому поверсі нового будинку побуту за адресою: вул. Першотравнева, 9 .

Згама пообіцяв, що районна влада буде активно брати участь у міжнародних та всеукраїнських програмах з боротьби та профілактики ВІЛ -СНІД, а також в обов’язковому порядку буде закладати необхідні кошти в бюджет.

Через 10 хвилин після проходження тесту став відомий результат: у всіх, що здали кров, він, на щастя, негативний.

За матеріалами «Правдоруба»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар