РНБО: на Донбасі вогонь не вщухає (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Луганському напрямку обстановка залишається відносно спокійною. Противник лише 1 раз відкрив вогонь з мінометів по наших позиціях у Кримському. Також постріли бойовиків зі стрілецької зброї та гранатометів відбулися у Станиці Луганській, Щасті та Золотому. Такі факти оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Також учора на Луганщині військовослужбовці Державної прикордонної служби України збили БПЛА російського виробництва. Безпілотник вів розвідку на державному кордоні неподалік села Герасимівка Станично-Луганського району. Наші військові оперативно відреагували на порушення повітряного простору України і збили ворожий безпілотник. Апарат передано правоохоронним органам.

11

На Донецькому напрямку з боку НЗФ продовжуються мінометно-артилерійські обстріли наших позицій першої  та другої ліній оборони в районі Світлодарська. Підкреслюємо, що бойовики відкривають вогонь і в світлу пору доби.

В районі Горлівки ворожий вогонь не вщухає по всьому периметру, але найбільш складна ситуація в районі Новгородського, де противник двічі «відпрацював» по укріпленнях сил АТО зі 122-мм гармат.

На північний захід від Донецька ситуація найважча. Саме на ділянку фронту від Авдіївки до Мар’їнки припадає близько 2/3 усіх фактів порушення режиму тиші з боку ворога. Противник зосередив значні сили на передовій, в тому числі і важке озброєння. Зокрема, від артилерійської батареї у Путилівському лісі до лінії зіткнення – менше 4 кілометрів. Незважаючи на щільний вогонь противника, сили АТО утримують периметр і лінія фронту залишається стабільною. На жаль, внаслідок частих ворожих обстрілів знову було поранено цивільних – відомо про щонайменше три таких випадки.

На Маріупольському напрямку триває затишшя. Зафіксовано лише дві короткотривалих збройних провокації НЗФ в Широкиному.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 8 польотів ворожих безпілотників. Ще один БПЛА країни-агресора вторгся у повітряний простір України у Сумській області.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 7 – було поранено.

Міжнародні спостерігачі продовжують фіксувати пересування військової техніки бойовиків на окупованих територіях

Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував 11 танків, 31 БТР та чотири 122-мм артилерійські установки Д-30, а також щонайменше 31 військові вантажівки біля села Безіменне, що перебуває під окупацією так званої «ДНР». Нагадуємо, що від цього населеного пункту до лінії розмежування – близько 10 км.

Служба безпеки України продовжує затримувати спільників бойовиків

Затримано мешканку Краматорська, яка передавала бойовикам інформацію про місця дислокації та пересування військової техніки української армії, а також медикаменти. До вашої уваги – відео з зізнанням зловмисниці.

Крім того, оперативники заблокували канал постачання медикаментів бойовикам з Дніпропетровської області. Місцева фірма нелегально постачала широкий спектр ліків на тимчасово окуповані території. Оперативники вилучили документи, які свідчать, що ліки надсилалися у Донецьк, Макіївку та Шахтарськ безпосередньо для бойовиків. Частина продавалася місцевим мешканцям за завищеними цінами. Під час обшуків в офісах та складських приміщень оперативники вилучили 1 мільйон 225 тисяч гривень, понад 50 тисяч євро та 7 тисяч доларів США, які зловмисники отримали злочинним шляхом.

У Станиці Луганській наші прикордонники виявили схрон зі зброєю. Сховок був обладнаний на відстані 2 км від лінії зіткнення. Вилучено РПГ-26, РПГ-22, 4 РГД-5 із запалами та 10 тротилових шашок.

Поблизу взводного опорного пункту у с. Кримське Луганської області правоохоронці виявили та знешкодили мінну пастку, яку для них «готували» бойовики. На узбіччі ґрунтової дороги бійці знайшли 5 фугасів, зроблених із снарядів калібру 122 мм натяжної дії. Виявлені боєприпаси було знищено на місці.

Тривають багатонаціональні військові навчання «Репід Трайдент 2015»

Учора на Яворівському полігоні підрозділи збройних сил Румунії та США навчалися відбивати раптовий збройний напад з боку ворога на патруль або на колону бронеавтомобілів «Хамві». Досвід антитерористичної операції показує, що скоординовані дії підрозділу дозволяють запобігти втрат серед військових та розбити групи противника. До учасників багатонаціональних навчань долучилися десантно-штурмові підрозділи ВМС ЗСУ. Українські «чорні берети» відбули до Яворова одразу ж після проходження тактичних навчань на Миколаївщині.

29-1 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Українські патріоти допомагають учасникам АТО

У Дніпропетровській області відкриється школа програмування для демобілізованих військовослужбовців, які брали участь у бойових діях на Сході. Приватні IT-компанії розроблять програму навчання, а місцева влада надасть необхідну техніку та місце для самої школи.

Триває доставка гуманітарної допомоги на окуповану територію. Через контрольний пункт «Бугас» прослідували 4 вантажівки з гуманітарною допомогою.

80 тонн продуктів харчування для мешканців Донецької області надали благодійники.

Національні гвардійці отримали бойові нагороди та нову техніку

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вручив державні нагороди бійцям підрозділів спеціального призначення Нацгвардії, зокрема ордени «За мужність» ІІІ ступеня. Крім того, кілька бійців були нагороджені відомчими відзнаками МВС – іменною вогнепальною зброєю.

32 31

Після нагородження представникам підрозділів Національної гвардії передали 11 бронеавтомобілів «Козак», 1 бронеавтомобіль «Шрек» та 2 безпілотні літальні апарати, один з яких – українського виробництва. Нагадаємо, що бронеавтомобілі «Козак» вже запущені у серійне виробництво.

Сєвєродонецьк відзначив річницю свого визволення

В урочистостях взяли участь Президент України, керівництво антитерористичної операції, військовослужбовці, які звільняли Сєвєродонецьк, та мешканці міста. Хвилиною мовчання вшанували загиблих військовослужбовців у ході операції зі звільненню міста. Президент України нагородив кращих бійців орденами «За мужність» та Богдана Хмельницького.

41

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар