Навантаження на мамограф у Кіровоградському онкодиспансері перевищує середнє по країні у рази

Навантаження на діагностичну апаратура у Кіровоградському обласному онкологічному диспансері перевищує середній показник по Україні у рази.

Таку інформацію озвучив під час сьогоднішнього візиту керівництва області до медзакладу головний лікар КООД Костянтин Яринич, передає кореспондент Першої електронної.

На базі КЗ «Кіровоградський обласний онкологічний диспансер» діє діагностичний центр, який за останні роки відчутно поповнився сучасним обладнанням. Зокрема, центр оснащений спіральним комп’ютерним томографом «Asteion» фірми Toshiba, пересувним рентгенівським апаратом для реанімації «МАС-3», а також сучасними мамографами «Senographe -800 T» та « Performa- Stereo».

Але навантаження на 1 діючий мамограф у закладі становить 13 845,5 пацієнтів, при тому що по Україні цей показник– 2 348.
Навантаження на 1 діючий комп’ютерний томограф становить 4 322 пацієнтів (по Україні – 3 135); рентген-досліджень на 100 відвідувань у поліклініці – 24,7 (по Україні – 3,5); УЗ-досліджень на 1 діючий апарат – 23 796 (по Україні – 7 102); УЗ-досліджень на 1 зайняту посаду – 25 516 (по Україні – 8 864).

«Здебільше таке навантаження утворюється через те, що ми – вузькопрофільний заклад, але до нас звертаються усі, хто не довіряють фахівцям на місцях. Дев’яносто відсотків людей, які звертаються до нас, – не наш профіль», – пояснив Костянтин Яринич.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар