Олександрія готується перейти на власне водопостачання

Мер Олександрії дав доручення першому віце-меру Людмилі Давиденко з’ясувати вартість і передбачити в бюджеті видатки на буріння першої промислової свердловини для забору води.

Про це він заявив на розширеній нараді з підготовки міста до зими сьогодні, 21 липня, повідомляє Моя Олександрія. “Ви з’ясуйте, скільки буде коштувати одна пробита свердловина на Вербовій Лозі, 100 або 150 тис грн, скажімо, щоб пробурити пробну свердловину і дати цю воду в інститути, щоб подивитися якість і який очищення вона вимагає “, – сказав Степан Цапюк. “Це дозволить здешевити нашу воду і поступово відходити від водогону” Дніпро-Кіровоград “, – додав він.

Паралельно до цього, мер доручив управлінню житлово-комунального господарства та управлінню економіки підготувати пакет документів про виведення Олександрійського водоканалу зі складу обласного підприємства “Дніпро-Кіровоград”. “Управлінню ЖКГ та економіки підготувати всі документи, – включаючи необхідні листи, звернення, і аж до проекту рішення сесії, – щоб забрати водоканал”.

Розпорядження про повернення водоканалу Цапюк дав , почувши інформацію, що у обласного підприємства є труднощі з оплати за електроенергію. “Нас без нас одружили, коли об’єднували водоканали, а тепер інші водоканали тягнуть нас вниз”, – зазначив він.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар