Кіровоградська міліція затримала любителя каналізаційних люків і сміттєвих баків

Любителем металевих контейнерів для сміття та кришок від каналізаційних люків виявився 28-річний житель обласного центру. На рахунку зловмисника 9 епізодів злочинної діяльності. Загальну суму збитків підприємство оцінює у декілька тисяч гривен.

Повідомлення до міліції про крадіжки почали надходити протягом останніх двох місяців. Мешканці спальних мікрорайонів на майданчиках для збору побутових відходів виявляли зникнення сміттєвих баків. Не маючи іншого виходу, громадяни вимушені були скидати непотріб на купу, що, окрім неестетичного вигляду, створювало ще й серйозну проблему для комунальників, пов’язану з вивозом сміття.

Врешті злодій не зміг уникнути покарання. Правоохоронці зупинили його автівку саме тоді, коли чоловік у черговий раз перевозив крадене майно на причепі.

За попередніми даними, зловмисник скоював крадіжки з метою власного збагачення. Громіздкі металеві конструкції розпилював на невеличкі шматки за допомого болгарки, а потім здавав на металобрухт. У середньому чоловіку таким чином вдавалося заробити протягом дня усього 200 гривень, в той час як підприємство обраховувало більші в рази збитки.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За ці дії чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі до 3 років. До того ж, доведеться відшкодувати суму еквівалентну реальній собівартості знищеного ним майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар