Уже четверо малюків з родин-переселенців народилося на Новоукраїнщині

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З початку бойових дій на сході України на Новоукраїнщину в пошуках безпечного життя переїхало вже чимало родин. Для багатьох сімей з Луганщини та Донеччини ця степова земля стала другою домівкою. Залишивши власне житло та нажиті статки вимушені переселенці брали найголовніше і найцінніше – своїх дітей та вагітних дружин. 

Розраховуючи лише на власні сили та милосердя співчутливих людей, вони ввіряли свої долі волонтерам, які й шукали їм прихисток по усій Україні. З часом деякі переселенці «емігрували» в пошуках кращого життя, інші попри небезпеку повернулись у зруйновані терористами міста. Та серед них є й такі, яким степова Новоукраїнщина та її щирі люди припали до душі. Тож нову сторінку свого життя вони вирішили розпочати саме в нашому краї. Тим більше, що в їх родинному літописі, у графі народження наймолодшого члена родини, місцем народження значиться Новоукраїнка.

Серед таких біженців, яких прихистили у Новоукраїнці і молоде подружжя з Луганщини. Галину, її чоловіка Андрія та дворічну Кіру, які приїхали до Новоукраїнки наприкінці минулого року тепло прийняли жителі вулиці Фурманова та Петровського. Віра Цертій надала їм тимчасове помешкання та стала опікуватись ними. Люди зносили речі першої необхідності, холодильник, телевізор та іншу побутову техніку. Допомогу у вирішенні проблем запропонували і фахівці районного центру соціальної служби для сімї, дітей та молоді. Тож життя у родини почало налагоджуватись. І навесні Галина вже садила біля хатини картоплю та іншу городину. А через деякий час в родині з’явилось і поповнення. Маленьке диво – чудове хлоп’я на ім’я Олексій стало четвертим малюком, який з’явився на світ на Новоукраїнщині в родині переселенців.

Вітаючи Галину з народженням синочка, директор центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Наталя Чорній передала родині і подарунок від міського голови Олександра Корінного. Нехай маля росте щасливим і ніколи не чує залпи ворожих гармат, миру та добра кожній родині України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар