РНБО: на Донецькому напрямку бойовики почали масовані обстріли українських позицій (ФОТО, ВІДЕО)

На Донецькому напрямку вчора ввечері бойовики розпочали масовані обстріли наших позицій на північ і захід від Горлівки. На Луганському напрямку вчора встановилося затишшя. Було зафіксовано лише 2 короткотривалі збройні провокації противника із застосовуванням гранатометів в районі Бахмутської траси – йдеться про село Кримське та село Новотошківське. Ворог вів вогонь зі східного напрямку. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

На Донецькому напрямку вчора ввечері бойовики розпочали масовані обстріли наших позицій на північ і захід від Горлівки. Перестрілка тривала близько 2 годин, але була надзвичайно інтенсивною: ворог вів вогонь щонайменше з 5 точок і застосував усі зразки наявного озброєння – від стрілецької зброї до танків і гармат. Також під потужним артилерійським вогнем опинилося с. Кодема Артемівського району, де щонайменше один мирний мешканець загинув.

Також тривають ворожі мінометні, танкові і артилерійські обстріли Новгородського, причому на цій ділянці фронту важке озброєння відкрито застосовується за денного світла. Аналогічна ситуація південніше – у Верхньоторецькому, хоча там рівень напруження дещо нижчий.

Погіршується ситуація в районі Донецького аеропорту. Бойовики вкотре намагаються посунути українських військових з позицій у сел. Піски та Опитне. Також зафіксовано роботу ворожої артилерії, що розташована у сел. Спартак: бойовики стріляли у бік Авдіївки. Поблизу Мар’їнки та Красногорівки фактів застосування важкого озброєння з боку НЗФ не зафіксовано – лише одиночні провокації ворога. На південь від Донецька перемир’я дотримується повною мірою.

Натомість дещо активізувалися бойові дії на Маріупольському напрямку. Вчора рано вранці ворог провів серію потужних обстрілів наших позицій зі 122-мм гармат в районі Старогнатівки, а ввечері додатково застосував танки. Також неспокійно було у селах поблизу Кальміуського водосховища та у Широкиному, проте там провокації носили епізодичний характер.

За інформацією Державної прикордонної служби, вчора в зоні АТО зафіксовано 7 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах сил АТО немає, 11 – було поранено.

Служба безпеки України затримала кількох ворожих диверсантів

У Харкові спецслужби спіймали «на гарячому» спільника бандформування «ДНР», коли той закладав вибухівку на залізничній станції Харків-Пасажирський. Затриманий планував підірвати залізничну стрілку за допомогою 2,5 кілограмів тротилу. Завдяки оперативним діям правоохоронців, диверсію було попереджено.

12 11

Також у Харкові оперативники затримали інформатора бойовиків, який збирав інформацію про озброєння, військову техніку, дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ. Отриману інформацію зловмисник передавав члену НЗФ «ДНР» на прізвисько «Ястрєб». Під час обшуку у ворожого агента вилучили дві гранати РГД-5.

21

Також на Донеччині міліціонери затримали терориста – кур’єра з вибухівкою. Встановлено, що чоловік був завербований бойовиками рік тому. За словами затриманого, найближчими днями він планував доставити вибухівку в Харків для організації теракту. У чоловіка вилучено солідний арсенал: 50 кг вибухівки, гранатомет, автомат, пістолет, гранати та боєприпаси.

33 31 32

Українські військовослужбовці вдосконалюють навички з тактичної медицини

Понад 20 тисяч воїнів пройшли навчання з тактичної медицини за підтримки українських діаспорян. З травня 2014 року наші військовослужбовці пройшли курси та отримали понад 16 тисяч аптечок, що відповідають стандартам НАТО.

42 41

Триває ротація в підрозділах українських правоохоронців в зоні проведення АТО

На схід України відправились міліціонери з Івано-Франківської області. Кожен із 95 міліціонерів загону має добру підготовку, яку отримав під час служби та на заняттях перед відрядженням. Впевненості їм додає і досвід попередніх виїздів на Схід. За доброю традицією, бійці отримали благословення від священиків.

58 51 52 53 54 55 56 57

Також в зону антитерористичної операції виїхав зведений загін працівників міліції Вінниччини.  Це вже 15-й підрозділ міліціонерів, який в рамках чергової ротації їде на Схід. Для більшості правоохоронців таке відрядження – вже не перше. Рішення про проходження служби на сході України всі бійці прийняли добровільно. Міліціонери забезпечені усім необхідним – продуктами харчування, питною водою, медикаментами, озброєнням, засобами індивідуального захисту. Усі пройшли необхідну підготовку. Професійно, фізично, психологічно бійці готові до виконання завдань у зоні АТО.

66 61 62 63 64 65

Українські патріоти допомагають нашим захисникам

Близько сотні курсантів військової кафедри Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка влаштували день безоплатної здачі крові для поранених воїнів АТО. Донорська кров особливо потрібна сьогодні пораненим військовослужбовцям та мирним мешканцям Донецької і Луганської областей, які постраждали під час бойових дій.

73 71 72 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар