У Львові затримали шахрая-кіровоградця, який ошукав 65 людей

22-річний «підприємець» з Кіровоградщини відкрив офіс у Львові, де приймав замовлення на виготовлення та встановлення металопластикових вікон, проте обіцяних послуг не виконував. Таким чином шахрай збагатився на півмільйони доларів.

До Залізничного райвідділу міліції  протягом минулого року звернулися понад п’ятдесят львів’ян, котрі розповіли, що вони уклали з підприємцем договори на поставку та встановлення металопластикових вікон та оплатили замовлення авансом. Проте ні самих вікон, ні їх встановлення так і не дочекались. Окрім того, за словами заявників, підприємець відмовився повертати кошти за невиконані умови договорів, повідомляє ГУМВС України у Львівській області.

 «Ми затримали 22-річного «підприємця» – мешканця Кіровоградської області, котрий ошукав 65 львів’ян, видуривши у них майже півмільйона гривень. Ми припускаємо, що хтось з ошуканих цим шахраєм не звертався у міліцію, тому – якщо ви стали жертвами цього зловмисника, повідомте про це за номером 102», – зазначив в.о. начальника Залізничного райвідділу міліції підполковник міліції Роман Білик.

Працівники міліції 13 липня в порядку статті 208 (затримання уповноваженою особою) КПК України затримали зловмисника у Івано-Франківській області, де він переховувався.

 За цими фактами розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 та ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України. Максимальне покарання, відповідно до статті, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 22-річному мешканцю Кіровоградської області обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар