У бібліотеці ім.Шевченка читали безсмертні поезії Кобзаря (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 16 липня, у дитячій обласній бібліотеці ім. Шевченка відбулися голосні читання «Шевченківське слово живе», на які завітали вихованці дитсадка №46 «Краплинка» і місцеві школярі.

Маленькі читачі ближче познайомилися з творчістю великого Кобзаря, під бурхливі оплески однолітків і бібліотекарів декламували його вірші і наввипередки розфарбовували ілюстрації до поезій.

Приємним сюрпризом для маленьких шевченкознавців стали подарунки (книжки і розмальовки), які всім декламаторам вручила депутат обласної ради і мама читача бібліотеки Ірина Малик. Вона подякувала діткам за те, що знають, люблять і шанують видатного українського поета, а також привітала і бібліотекарів, і читачів з великою перемогою – перейменуванням закладу на честь Тараса Шевченка.

«Шевченко – символ нашого народу. Він підтримував дух боротьби українців у найважчі часи. Він закликав не здаватися, а об’єднатися і боротися за вільну Україну. Шевченко був і є нашим духовним лідером, провідником, який об’єднує ввесь народ. І те, що бібліотека імені Гайдара після довгої, наполегливої і дійсно запеклої боротьби нарешті отримала ім’я Кобзаря – це велика перемога. Перемога, до якої ми йшли всі разом – бібліотекарі, маленькі читачі і їхні батьки, місцева інтелігенція і просто небайдужі кіровоградці». – зазначила Ірина Малик.

З омріяним перейменуванням привітали бібліотекарів вихованці і працівники дитячого садка «Краплинка». «Ми регулярно приводимо діток до бібліотеки. Тут на них завжди чекає багато нових цікавих книжечок, проводяться пізнавальні, розвиваючі заходи. Це дійсно улюблена бібліотека наших дітей. Тому ми раді, що бібліотека нарешті отримала справжню українську назву. Це безумовно позитивний крок у вихованні дітей». – розповіла вихователь садка Наталія Маткєєва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар