В Олександрії стрімко подорожчав цукор

В олександрійських магазинах за суботу-неділю цукор подорожчав на 22%. 

Про це пишуть «Олександрійські новини».

Найнижча ціна тримається в одній з філій місцевих супермаркетів — 5 грн. 99 копійок. Є і рекорд ціни — 7 грн. 70 копійок.

Неофіційна версія подорожчання – зростання соціальних виплат, яке, начебто, планується провести в грудні. Таким чином, торгівельна мережа, мовляв, намагається відрегулювати появу “зайвих” грошей у населення.

Однак аналітичні видання повідомляють про звичайний дефіцит продукту, якого в цьому році вироблять 1,3-1,4 млн. тонн, а у минулому році було 2,3 млн. тонн. Минулий рік, запевняють економісти, був роком перевиробництва цукру, тоді як цього року виробництво скоротили майже наполовину.

Економічні експерти прогнозують падіння цін на цукор на 10-15% в грудні, потім сезонне зростання до новорічних свят, і здешевлення в лютому-березні до нинішнього рівня.

Нагадаємо, на сьогоднішній апаратній нараді в облдержадміністрації директор департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА Сергій Шевченко запевнив, що область має достатньо цукру нинішнього року виготовлення та залишків від минулого року, щоб повністю забезпечити потреби населення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар