Родичі загиблого в Росії льотчика знайшлися

Родичі загиблого під час Другої світової війни уродженця Новогеоргіївщини військового льотчика Івана Педька віднайшлися.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

Днями з директором музею Віктором Сергєєвим, який поширив інформацію щодо пошуку нащадків, зустрілася жителька Світловодська, заступниця начальника міського фінуправління Алла Мусієнко. Згідно з її генеалогічним деревом, рідна бабуся Алли Анатоліївни по материнській лінії приходилася рідною сестрою Іванові Дмитровичу. Зі слів Сергєєва, внучата племінниця загиблого льотчика була дуже розчулена цією звісткою – до самої смерті її бабуся сподівалася, що її брат обов’язково знайдеться. А на кожне 9 травня вона випікала у печі пиріг «для свого Ванічки».

На жаль, повідомив директор музею, намір про готовність Всеукраїнської громадської організації «Закінчимо війну» щодо перепоховання праху Івана Педька у рідній землі виявився нездійсненим – останки трьох льотчиків за 72 роки змішалися настільки, що відрізнити, який фрагмент кому належить під силу хіба що прискіпливій і надто дорогій генетичній експертизі. Тому було вирішено останки трьох льотчиків перепоховати разом в одній із братських могил Марйовського району Новгородської області.

На фото: Директор музею Віктор Сєргєєв і Алла Мусієнко з фотопортретом Івана Педька

Поширити:

Залишити коментар:

коментар