Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує (АНОНС)

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує 13 липня – 19 липня 2015 року на наступні заходи:

Загальновідомо, що ключовою подією Хрещення Русі стало масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром I Святославовичем. За часів радянської влади процес прийняття і поширення християнства у Русі мав єдино прийняте політикою тлумачення. Зараз ми маємо доступ до багатьох джерел, які розкривають процеси, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі. Документи далеко не однозначні, навіть більше – тривалий час ретельно замовчувані колишньою владою. Тож настав час дізнатися, які таємниці приховує Хрещення Русі, і чи дійсно Володимир І Святославович був першим, хто хрестив Русь, чи можливо це сталося на багато століть раніше. Відповіді на ці та інші питання шукайте на виставках «Християнські святині» і «Хрещення Русі Володимиром: міфи та реальність», які працюють у відділі обслуговування користувачів з початку липня.

15 липня о 15.00 кіноклуб «Екран» запрошує на перегляд фільму серії «Казки для дорослих: Нова сукня королеви / Fairy Tales: The Empress’s New Clothes» Режисер – Пол Уіттінгтон. Нагадаємо, це вже третій перегляд, раніше любителі кіно мали змогу подивитися фільми про Рапунцель і Попелюшку.

Літня школа мистецтв для малих і дорослих запрошує на цікаві заняття з образотворчого мистецтва. 13-15 липня о 15.00 відбудеться майстер – клас «Символи українського орнаменту (Казкова квітка)». Майстри і студенти–волонтери вчитимуть учасників засобам виразності декоративного мистецтва: символи, знаки в орнаментах, українська вишивка, ткацтво, витинанка.

Розкажуть про символіку “Дерева життя” в декоративно- ужитковому мистецтві. І як практичне завдання – усі навчаться виготовляти декоративну композицію “Дерево життя” (техніка – флористика, розпис, квілінг, штампування). Попередній запис за тел.(095) 38 89 856 (Тетяна).

Щодня, крім неділі, з 10.00 до 19.00, у відділі документів іноземними мовами (ІІ поверх) всі бажаючі можуть пограти в Kinect (безконтактна сенсорна гра). Щоб активізувати сенсор, не потрібно ніяких дротів і підключень, лише змахни рукою і грай. Поспіши до бібліотеки! Послуга коштує 3 грн. 50 коп. за 15 хв.

Літній читальний зал „Бібліотека під зеленими вітрилами” працюватиме в суботу, 18 липня, з 14:00 до 18:00. Запрошуємо в міський парк культури і відпочинку «Ковалівський». В цей день можна переглянути журнали і виготовити поробки хенд-мейд! В парку працює поличка буккросингу,тож запрошуємо долучитися до всесвітнього руху – передай книгу іншому!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар