Громадські формування в Олександрії патрулюють вулиці

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Разом з правоохоронцями на вулицях Олександрії  можна побачити осіб в формі, містяни задаються питанням, що ж це за люди і яку роль вони виконують ? Відповідь на це питання досить проста – це члени громадських формувань міста, про це розповів координатор «Славутича» Володимир Конюшенко.

Саме члени громадських формувань міста разом з правоохоронцями виконують функції забезпечення правопорядку  та охороняють майно громади. Адже в громадський порядок входить і охорона майна, яке знаходиться на відведеній території.

Спільно з правоохоронцями члени формування виходять на чергування починаючи з 17:00 та закінчуючи першою годиною ночі. Важливим фактором є те, що члени формувань разом з правоохоронцями патрулюють віддалені мікрорайони міста, наприклад район Перемога.

Жителі міста позитивно ставляться до такої ініціативи адже члени громадських формувань не лише охороняють громадський порядок спільно з правоохоронцями, а і контролюють останніх. Фактично активісти які патрулюють вулиці виконують подвійну роль.

Про роль своєрідних «дружинників» ми запитали в Колісника Віктора Петровича, саме є своєрідним координатором патрулювань та веде кадровий облік в «Славутича».

Які ситуації вам запам’ятались під час патрулювань, можливо були якісь курйози ?

Віктор Петрович: Ситуації були різні, курйозів звичайно не було, але доводилось і брати участь в затриманні, часто буваємо понятими.

За вашими особистим спостереженнями, які правопорушення найчастіше допускають ?

Віктор Петрович: Найчастіше це – 178 стаття Кодексу України про адміністративні правопорушення, якщо простіше то розпивання спиртних напоїв на вулицях, також стаття 176 – виготовлення або зберігання без мети збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, виготовлення або зберігання без мети збуту апаратів для їх вироблення.

Я ставляться жителі міста та безпосередньо правоохоронці до спільних патрулювань ?

Віктор Петрович: Жителі міста ставляться позитивно як до членів формування так і до правоохоронців, адже вони розуміють, що наше завдання захищати їх та їхнє майно. Правоохоронці теж схвально відгукуються, вони розуміють що ми робимо одну спільну справу, що ми стоїмо на варті спокою Олександрії.

Наскільки нам відомо, ви займаєтесь патрулюванням лише центру міста, надалі чи зможемо побачити членів формування та патрульних в таких «віддалених» мікрорайонах, як Перемога чи Жовтневий ?

Віктор Петрович: Вже здійснили перші кроки по патрулюванню мікрорайону Перемога, сподіваємось на цьому не зупинимось і члени «Славутича» разом з правоохоронцями будуть присутні і на Перемозі, а якщо буде змога то і в Жовтневому мікрорайоні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар