Кузьменко не буде утримувати два футбольні клуби?

Президент ПФК «Олександрія» Сергій Кузьменко висловив стурбованість, що доводиться утримувати одночасно два клуби – ПФК «Олександрія» та ПФК «УкрАгроКом» . Це накладно в грошовому сенсі і безперспективно в спортивному. Зайве навантаження є перепоною до Прем’єр-ліги.

Про це Кузьменко розповів на брифінгу після матчу «УкрАгроКом» – «Десна» (1:0) вчора, 23 листопада.

«Я собі туманно уявляю, яким чином Олександрія може утримувати дві команди. Тому потрібно вирішувати це питання», – сказав він.

За словами Кузьменка, приймаючи «Олександрію» в трирічну оренду у колишнього президента Миколи Лавренка, він розраховував на допомогу міської бізнесу та міської влади, але за перший рік цього не сталося. І тепер партнери, які змушені фінансувати два клуби, вважають, що це нелогічно:

Кузьменко вважає, що вирішити це питання необхідно в найближчі чотири місяці, щоб футболісти могли отримати завдання на друге коло чемпіонату. Або Лавренко повністю передає ПФК «Олександрія» Кузьменку, і тоді порушать питання про об’єднання команд в одну, або клуби розійдуться в «окреме плавання», і тоді перспективну задачу на Прем’єр-лігу може отримати «УкрАгроКом».

«Мене вболівальники запитують: Прем’єр- ліга буде чи ні? Відповідаю : це наша мрія. Ми хочемо бути в прем’єр -лізі. Тому в найближчі чотири місяці ми повинні знайти відповіді на всі питання. Коли Лавренко передавав нам клуб в безкоштовну оренду на три роки, ми говорили, що, можливо, скоро порушимо питання про його продаж . Тепер час настав. Якщо виявиться, що Миколі Миколайовичу футбольний клуб не цікавий і не потрібний, і він готовий реально його передати у власність, тоді я запитаю у спонсорів: чи готові вони купити цей проект, цей бренд. Що стосується перспективи подальшого об’єднання команд, то такого бажання у футболістів немає , оскільки як їх буде не 50, а 25. У тренерського складу теж немає бажання, тому що у них все добре. Однак є бажання у тих, хто хоче красивого футболу. Адже це логічно, що така команда буде більш сильною і красивою. І таке бажання є у тих , хто хоче вкладати гроші в адекватну кількість клубів , а не як доведеться», — пояснив Сергій Кузьменко.

Зустріч із Лавренком планується провести протягом двох тижнів. Кузьменко запевнив, що підсумки переговорів будуть відомі уболівальникам і пресі. Визначати подальший шлях олександрійського футболу він хоче не самостійно, а шляхом громадської дискусії.

Що стосується поточного чемпіонату, друга половина якого почнеться в березні 2014 року, то його обидва клуби дограють за будь-яких розкладів , підкреслив Кузьменко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар