СхідГЗК не отримав розстрочку на сплату 2 мільйонів боргу в бюджети Кіровоградщини

Суд відмовив державному підприємству  «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» у наданні півторарічної розстрочки для сплати в місцеві бюджети Кіровоградської області компенсації за зміну цільового призначення землі в сумі 2,29 млн грн.

Про це свідчить ухвала господарського суду Дніпропетровської області, повідомляють Наші гроші.

У серпні 2014 року Головне управління Держземагенства в Кіровоградській області передало ДП «СхідГЗК»у постійне землекористування ділянку площею 48,71 га. Ділянка складалася з 47,56 га ріллі, 0,29 га – пасовища і ще 0,86 га знаходилися під господарськими шляхами і прогонами. Земля розташована на території Кіровоградської області Петровського району Ганнівської сільської ради і виділялася для розміщення різних споруд для користування надрами.

Після передачі землі комбінату, вона змінила своє призначення з сільськогосподарських угідь на землі промисловості. Розробкою необхідного проекту землеустрою займалося ПП «Альфа-землепроект», яке оцінило втрати від цільового призначення ділянки в 2,29 млн грн. Ці кошти комбінат повинен був заплатити до бюджетів Ганнівської сільської ради,  Петрівського району та Кіровоградської області.

Згідно даних  Управління ДКСУ  у Петрівському районі, «СхідГЗК» не сплатило нараховані втрати.

18 травня 2015 року господарський суд Дніпропетровської області, за поданням прокуратури, прийняврішення стягнути з державного підприємства 2,29 млн. грн. А вже через місяць, 26 червня, той же суд прийняв ухвалу, якою відмовив комбінату в розстрочці виплати заборгованості.

Керівником ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» з початку 2014 року є Сорокін Олександр Генадійович, підписантом – головний інженер Пухальський Віктор Миколайович.

ДП «СхідГЗК» неодноразово було помічено непрозорих схемах державних закупівель, коли тендери комбінату вигравали фірми з оточення його колишнього керівництва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар