Смолінцям знову пообіцяли виплатити зарплату (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 10 липня, профсоюз Смолінської медсанчастини №17 прийшли до Кіровоградської ОДА, щоб спитати у керівництва області про заборговану зарплату та зміну підпорядкування.

Як розповіли Першій електронній мітингарі, зібрали мирну акцію проти передачу медсанчастини у Смоліному із підпорядкування МОЗу до органів місцевого самоврядування. Також протестувальники вимагали виплатити заборгованість заробітної плати, яку вони не отримували з квітня.

1 січня медсанчастина отримала листа про зміну підпорядкування. Зарплатню за перший місяць року не було виплачено. У лютому в селищі Смоліне відбулася мирна акція, на яку, за словами Лариси Шраменко, вийшло понад 5 тисяч людей: “Це були не тільки шатарі, не тільки смолінці – це були жителі найближчих сіл. До речі, на акцію не з’явились ні представники району, ні області, ні міністерства”. Варто зазначити, що медсанчастина №17 обслуговує шахтарів двох шахт (із трьох існуючих на Кіровоградщині) та є єдиним медичним закладом в радіусі 40 км. Смолінці кажуть, що стукали у всі моживі двері, але у відповідь чули лише порожні обіцянки.

Наразі виділено 1,3 млн на виплату заборгованостей. Зарплатню за травень обіцяють закрити сьогодні, максимум до понеділка (13 липня). Окрім того, сьогодні відбудеться зустріч ОДА із керівником медсанчастини, де будуть обговорені розрахунки на інші виплати згідно визначених лімітів.

“При належному документальному оформленні червень та індексація квітня може бути закрита уже наступного тижня. Це те, що реально підготувати і це те, на що вистачає 1,3 млн”, – зазначив Сергій Коваленко.

Мітингарі не вірять словам чиновника і обіцяють повернутись через тиждень, якщо заборгованості не будуть погашені.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар