Відділення Укрпошти відтепер продаватимуть українські книжки

Проблема відсутності книгарень у селах вирішена, заявляє Олександр Красовицький — український видавець, генеральний директор і основний власник видавництва «Фоліо» (Харків). Відтепер українські книжки, у тому числі – з творами з шкільної програми, стануть доступними усім українцям.

Про це видавець повідомив на своїй сторінці у Facebook: “Сьогодні відбулося підписання рамкового договору з Укрпоштою про експеримент з продажу книг через поштові відділення.

Як відомо, в селах книжкових магазинів немає. Як відомо, єдиною загальнонаціональною універсальною торговою мережею є Укрпошта. Як відомо тим, хто працював з цією структурою, відкати досягали 50% від суми товару і не гарантували попадання його в мережу. Величезна бюрократична система Укрпошти – точна копія з нашою загальнодержавної бюрократичної системи.

Після поштовху від Мінінфраструктури шестерінки механізму закрутилися. Всього півтора місяці, 14 віз – і договір готовий. Поки, як експеримент, в 3 областях і Києві з’являться на поштах книги українських авторів. Буду тримати всіх в курсі про те, як йде експеримент.

І окремо – найголовніше. Шкільна бібліотека – все книги за програмою з літератури. Стануть доступнішими саме там, де їх не вистачає”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар