Як ремонтують Кіровоградську обласну лікарню (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 9 липня, Кіровоградська обласна лікарня показала очільнику області Сергію Кузьменку та журналістам, на що витрачено кошти із обласного бюджету.

Головний лікар Лариса Андреєва розповіла, що ремонт проводиться у три етапи. “Першим етапом є ремонт приймального відділення, зокрема, ремонт пандуса. У другу чергу було відремонтовано дах та теплову мережу поліклініки. Наразі триває третій етап – ремонт опікового відділення, завершення робіт у корпусі поліклініки”, – зазначила головний лікар.

Зараз проводиться ремонт опікового відділення: повністю міняється комунікація, переплановується примішення, встановлюються енергозберігаючі вікна. На його ремонт виділено 5,2 млн грн. Підрядна організація ТОВ “Будмаш-центр” подала тендерну пропозицію вартістю  4,5 млн грн. Будівельники обіцяють завершити роботи опікового корпусу вже у вересні цього року.

Паралельно з цим, приблизно на 300 тис. грн (із виділених 4,5 млн), робиться ремонт у обласній поліклініці. Проте звичайного ремонту мало – приміщення потребує капітального ремонту за прикладом опікового відділення. За словами лікарів, щодня через поліклініку проходять від 200 до 350 пацієнтів. Їм доводиться чекати свою чергу в задушливих приміщеннях по кілька годин. Капітальний ремонт цього корпусу коштує 5-6 млн грн. У цю вартість входять і зовнішні роботи: утеплення стін, ремонти фасадів. Проведення цих робіт можливе за рахунок Фонду регіонального розвитку.

“У реанімаційне відділення вже придбано сучасне обладнання, на яке облдержадміністрація виділила близько 5 млн грн, у хірургію – близько 2 млн грн. Окрім того, було придбано артроскоп, який дозволяє лікувати хворі суглоби за допомогою закритих операцій – тобто, без зовнішнього хірургічного втручання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар